19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Kutlama programları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Törene Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Vekili Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Dr. Tayfun Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Vali Yardımcıları Mustafa Çek ve İrfan Demiröz, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi  Başkanı Ali Hulusi Karakuz ile çok sayıda gazi katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çelenk sunma töreninde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi  Başkanı Ali Hulusi Karakuz yaptı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Hulusi Karakuz ve derneklerin üyesi gaziler Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret etti. Vali Şıldak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Vali Şıldak bu anlamlı günde, Gazi Polis Memuru Kamuran Subaş’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyasını takdim etti. 2016 yılında Mardin’in Midyat İlçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanarak Gazi unvanı alan Polis Memuru Kamuran Subaş, tevcih edilen madalyanın bu anlamlı günde kendisine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı kapsamında daha sonra Vali Hasan Şıldak ve beraberindekiler Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğini ziyaret ettiler. 

Daha sonra, Vali Şıldak 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı.

Balıkesir Polisevinde düzenlenen yemekte şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle bir araya gelen Şıldak, vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerin günlerini kutladığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi