Ayvalık bir kez daha şiddetli fırtına nedeniyle savruldu! Sabah saatlerinde görülen yağmur ve şiddetli fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçla devrildi, tekneler battı, can kaybı yaşanmaması teselli oldu.


Cunda Adası, Sarımsaklı ve Altınova'da ilk belirlemelere göre 17 çatı uçtu, 10 ağaç devrildi, 200' yakın gezi ve balıkçı teknesi battı.


Rüzgarın şiddeti bazı anlarda 80 kilometreyi aşarken, kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanında kıyıya bağlı büyük gezi tekneleri ile birçok balıkçı teknesi parçalanarak battı, bazı binaların çatıları uçtu, birçok evin pencere camları kırıldı.

Hasar tespiti, yaraların sarılması ve fırtınanın geriye bıraktıklarının ortadan kaldırılması amacıyla Büyükşehir ve Ayvalık belediyelerinin ekipleri seferber oldu.


Şiddetli fırtına sonrası Ayvalık Belediyesi tüm ekipleri ile cadde, sokak ve bulvarlarda tehlike arz eden alanlarda güvenlik şeridi çekti, devrilen ağaçlar budadı ve hasar gören teknelerin kaldırılması ve temizlik gibi çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürdü.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA:
YARALANMA VE CAN KAYBI BULUNMUYOR

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle yaralanma ve can kaybı olmadığı aktarılarak, "AFAD İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimizce ilçede hasar tespit çalışması başlatılmıştır. Fırtınadan etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, olumsuz hava koşullarının devam ettiği saatlerde dikkatli davranmalarını istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR
EKİPLERİ SEFERBER ETTİ

Ayvalık ilçemizde meydana gelen şiddetli sağanak ve fırtına nedeniyle zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, en kısa sürede ilçenin yaralarını saracaklarını söyledi.

Yılmaz “Ekiplerimiz; su tahliyesi, enkaz kaldırma gibi çalışmalarını ilçemizde sürdürüyor. Her şeyin üstesinden birlikte gelecek güçteyiz. Fırtınada yaralı ve ölen olmaması azda olsa bizlere teselli oldu. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun.” dedi.

Editör: Haber Merkezi