BALIKESİR Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Başkan Vekili Doğan Alparslan, yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Balıkesir Temsilcisi Hilmi Duyar, Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay’ı ziyaret etti. Plevne Mahallesi’ndeki Baro binasına gerçekleştirilen ziyarette, internet gazeteciliği, sosyal medya ve yazılı basının içinde bulunduğu durum hakkında konuşulurken Baro başkanı Kayabay, önümüzdeki yıl 100 yaşına girecek Balıkesir Barosu’nun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

BALIKESİR BAROSU DALYA DEDİ

Başkan Kayabay, kuruluş tarihi ve üye sayısı ile Türkiye’nin ilk 15 Barosu içinde yer alan Balıkesir Barosu’nun 24 Ocak 2020’de 100’üncü yaşını kutlayacağını açıkladı. Kayabay bu nedenle, Balıkesir Barosu’nun tanıtılması amacıyla, sene boyunca her ay, konferans panel, seminer ve tanıtım çalışmaları yapacaklarını vurguladı.

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) meslekte, 40, 45 ve 50 yıl kıdem almış avukatlara şükran plaketinin verileceği töreni Balıkesir'de gerçekleştireceğini hatırlatan Kayabay, Özyeğin Üniversitesi'nden gelecek öğretim üyelerinin, Kuvva-i Milliye ile ilgili seminer vereceğini, geçen sene Baronun Ayvalık'ta, Rusya, Yunanistan, Almanya'nın da aralarında bulunduğu, 10 ülkenin bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştirdiği sağlık seminerini tekrar yapacaklarını kaydetti.  

BALIKESİR'de "ŞÖM"Ü KURACAKLAR

Kayabay, kadınlara, engellilere ve çocuklara yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını, Balıkesir'e Şiddeti Önleme Merkezi (ŞÖM) kuracaklarını belirtip, “ŞÖM binasının hazırlıklarını devam ettiriyoruz. Çocuklara, kadınlara yapılacak haksızlıklara ilk elden müdahale için bu merkezi hayata geçirmeyi planladık. ŞÖM, polis, Jandarma, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile bağlantılı çalışacak.

Bizim bu konuda asıl hedefimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Onları bu çatı altında toplayıp, eğitim hizmeti vermeyi, bilinçlendirmeyi düşünüyoruz. Hastaneye düşen, şiddet gören kadınlar, engelliler, polisten önce baroları arıyorlar.

Çünkü, yalnız gittiklerinde sadece ifade veriyorlar, avukat ile birlikte gittiklerinde ise, hak kavramı giriyor devreye. Bu nedenle de ilk önce barolar aranıyor. Eylül ayı sonunda da engelli haklarıyla ilgili bir Çalıştay gerçekleştireceğiz.

ULUSLARARASI SAĞLIK ÇALIŞTAYI

Geçen sene Baromuzun , Ayvalık'ta, Rusya, Yunanistan, Almanya'nın da aralarında bulunduğu, 10 ülkenin bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştirdiği sağlık seminerini tekrarlayacağız” diye konuştu.

Bu arada hukuk sorunlarına da değinen Kayabay, Balya, Gömeç ve Havran adliyelerinin kapandığını, Manyas Adliyesi’nin kapatılmak istendiğini, ancak coğrafi bakımdan çok büyük ve çok sayıda köyü olduğu için şu anda sürüncemede kaldığını ifade etti.

Manyas Adliye binasının kötü durumda olduğunu vurgulayan Kayabay, adliyelerin bir kısmının mekan olarak elden geçmesi gerektiğine dikkat çekti.  

BGC ile BARO KARDEŞLİĞİ

BGC Başkanı Ramazan Demir ise, Balıkesir Barosu ile Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin ortak bir yönünün bulunduğunu belirtti.

Balıkesir Barosu’nun kurucuları arasında yer alan, 1923 yılında Mübadele İmar ve İskan Vekilliği (Bayındırlık Bakanlığı), 1924 yılında Adliye Vekilliği (Adalet Bakanlığı), 1925 yılından ve­fatına kadar Maarif Vekilliği (Milli Eğitim Bakanı) yapan, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Mustafa Necati Bey’in, Balıkesir’de, Hüseyin Vasıf Bey ve Mehmet Esat Bey ile birlikte, İzmir’e Doğru gazetesini çıkardığını vurguladı.

Cemiyet yöneticileri Ziyarette, Baro Başkanı Erol Kayabay'a  Gazeteciler Cemiyeti yayınlarız arasındaki "1886'dan 2013'e Balıkesir Basın Tarihi" kitabı takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi