GAZİLER Günü kutlamaları Balıkesir'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Vali Hasan Şıldak ile Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, bürokratlar ve Balıkesirli gaziler hazır bulunduğu törende Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hulusi Karakuz, günün anlam ve önemi üzerine konuşma yaptı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, mesajında "Gazilik, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki en önemli rütbedir." dedi.

Şıldak'ın mesajı şöyle: 

Aziz Milletimizin yurdu olan vatanımızın, canından üstün tutarak bu uğurda şehitlik mertebesini göze alan gazilerimizin ve şehitlerimizin emaneti olduğunun bilinciyle, başta Gazi
Mustafa Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizin Şeref Günü olarak kabul ettiğimiz Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.
Türk milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olan gazilik, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki en önemli rütbedir.
Şehitlik ve gazilik unvanı, hiçbir maddi değer ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek değerde büyüktür. Aziz Vatanı uğruna can veren şehitlerimiz ve şehit olmayı göze alan gazilerimiz cesaret ve fedakârlıkları ile gelecek nesillere rehberlik etmektedirler.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet ve saygılarımı sunuyorum."


Atatürk Anıtındaki çelenk sunma törenine Büyükşehir ve Altıeylül Belediyelerinden katılım olmaması dikkat çekti. Bu iki belediyenin çelengini Karesi Belediyesini temsilen törende bulunan başkan yardımcısı Muhittin Diker'in sunduğu görüldü. 

Editör: Haber Merkezi