Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği Ekipleri tarafından iki derneğe kumar baskını yapıldı.

Operasyonla ilgili Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

Kamufle olup adres sormak için derneğe giren sivil polisler, kumar oynayan 5 kişiyi masa üzerinde dönen 850 TL ile birlikte suçüstü yakaladı.

Kumar oynamaya dalan 5 kişi, masa üzerindeki paralara ve poker destelerine el koyan polisle karşılaştı.

Ahlak Büro Amirliği özel kumar takip ekipleri tarafından kumar suçuyla ilgili olarak yapılan araştırma sonrası Yıldırım Mahallesinde iki derneğe operasyon yapıldı. Suçüstü kumar yakalamak için kamufle olan ve adres sormak için dernek binasına giren sivil polisler, burada poker tabir edilen kumar oyunu oynandığını tespit etti. Sivil polisler 850 TL para, 41 adet pul ve 40 adet poker kâğıdına el koydu.  İç kısmından bir birine bağlantı kurulan iki dernekte T.K., E.K., V.K., T.K., N.E.Ş. ve N.Ö. adlı (6) şüpheli şahıs hakkında "Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlama" suçundan adli işlem, (11) şahıs hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 34. Maddesi "Kumar Oynamak" kapsamında 320 TL'den idari para cezası yazıldı. Dernek yöneticileri gerekli yasal işlem yapılmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Kapama ve mühürleme işlemi için gerekli işlemler başlatıldı. Derneklerde yapılan aramalarda ise; kumar suçu ile ilgili çok sayıda suç unsuru ile kumar oyunu oynayan şahıslara servis edilen muhtelif alkollü içecekler elde edilerek muhafaza altına alınmıştır. Kumar ile Mücadele kapsamında kamufle olmuş polisler ile operasyonlar devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi