Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi'nde çalışmalar ve yatırımlarla ilgili bilgiler verirken büyük eksikliği hissedilen hava alanı projesinde sona gelindiğini müjdeledi.
Balıkesir’in AK Parti hükümetleri döneminde bölge olarak büyük kazançlar elde ettiğine vurgu yapan Uğur, "AK Parti'nin iktidara geldiği Kasım 2002 ile bugünü karşılaştırdığımızda Balıkesir'in her ilçesinde dağlar kadar fark var. Allah’a şükür hükümetlerimiz icraatlarını yaptı. Bizler de şimdi yerel yönetimlerde hükümetimizin ve sizlerin vermiş olduğu desteklerle hizmetlerimizi yapıyoruz. Balıkesir'de hayal edip yaptığımız projeler şimdi meyvesini vermeye başladı” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, vizyon projeler ve yatırımların tamamlanmasının ardından Balıkesir’in olumlu yönde büyük bir değişime uğrayacağını vurguladı.
 
BAMBAŞKA BİR BALIKESİR OLACAK
Başkan Uğur, “Bizim Belediyecilik yaparken yalnız yol, kaldırım, kanalizasyon değil, Balıkesir'de istihdamı, sosyal hayatı hepsini düşünmemiz lazım. Çay Deresi'nde yaptığımız uluslararası kongre merkezini Cumhurbaşkanımız gelsin ve oradaki törende toplu açılışlarımızı yapalım. Kongre merkezinin amfi tiyatro salonu, 92 perdeli, ses düzeni, yalnız perdesi ve ses düzeni Almanya'da bu işi en iyi yapana yaptırıyoruz. 
Balıkesir en iyisine layıktır. Yolunu, suyunu, kanalizasyonunu yaparken bir taraftan da sosyal hayatını geliştiriyoruz. İstihdam sağlayacak yatırımlar yapıyoruz. TANAP ve BALO projeleri Balıkesir için büyük önem taşıyor. Projelerimiz tamamlanıp hayata geçtiğinde bambaşka bir Balıkesir olacak” dedi. 
 
BALIKESİR'E YENİ HAVA LİMANI MÜJDESİ
Bu arada, Başkan Uğur Balıkesir merkeze yapılacak yeni havaalanı ile ilgili de çalışmaların sona doğru hızla ilerlediğini bildirdi. 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan aldığı bilgiyi aktaran Başkan Uğur, Bakanlığın yatırım programında yer alan Balıkesir Havaalanı’nın 480 dönümlük alanda bağımsız, modern bir havaalanı olacağını kaydetti.
Editör: Haber Merkezi