BALIKESİR esnaf ve şoför camiasının efsaneleşen lideri, Balıkesirspor'un ilk amigosu Mesut Aşanel hayatını kaybetti.

ALZHEIMER HASTASIYDI
Yakalandığı alzheimer rahatsızlığı sonucu yaklaşık 5 yıldır sosyal hayattan uzak, ev hayatı yaşayan Mesut Aşanel, bir süredir tedavi gördüğü özel bir hastanede bugün öğle saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

GERÇEK BİR LİDERDİ 

Aşanel'in vefatı ailesi başta olmak üzere esnaf camiasını yasa büründürdü. 

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, "Değerli bir insanı, dostumuzu kaybettik, üzgünüz. Esnaf şoför camiasına hizmetleri asla unutulmayacak biri. Camiamızın başı sağolsun" dedi.

ESERLERİ ÇOK

Mesut Aşanel, Balıkesir'de 20 yıl başkanlığını yaptığı Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası ile 24 yıl liderliğini üstlendiği Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bugün sahip oldukları varlıkları kazandıran isimdi.

Bu yüzden efsane başkan olarak anılan Mesut Aşanel 83 yaşındaydı. Aşanel, 16 yıl önce ani bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden oğlu Ertuğrul Aşanel'in ölümünden sonra kendini toparlamakta zorlanmıştı. Aşanel, 12 yıl önce 2008'de ise eşi Nakiye Aşanel'in vefatıyla ikinci büyük acıyı yaşamıştı.

BALIKESİRSPOR AMİGOSUYDU

Balıkesirspor'a kuruluş yıllarında amigo olarak hem tribünde hem de kentte insanları harekete geçirerek destek olan Mesut Aşanel kırmızı-beyazlı kulüpte bir dönem yönetici olarak da görev yapmıştı.

CENAZE NE ZAMAN?
Aşanel, Başceşme mezarlığında ķılınacak cenaze namazının ardından buradaki aile kabristanında toprağa verilecek. Cenazenin yarın kaldırılması bekleniliyor.

balıkesirim.net, merhuma Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve esnaf camiasına başsağlığı diler.

Not:
(Korona virüs tedbirleri doğrultusunda, vefat edenlerin cenaze namazları da belirli sayıda kişi ile mezarlıklarda kılınıyor)

Editör: Haber Merkezi