BÜYÜk yıkıma yol açan depremlerin ardından yaraları sarmak amacıyla Anadolu'nun dört bir yanında gururlandıran, duygulandıran sahneler yaşanırken ilimizde yardım rekorunu Dursunbey kırdı. Balıkesir'in en fazla köyüne sahip ilçemizden afet bölgesine 132 tır yardım malzemesi gönderildi. 

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası Dursunbey Belediyesinin başlattığı yardım seferberliğine vatandaşlar kayıtsız kalmadı. Toplanan yüz binlerce yardım malzemesi 132 tır ile afet bölgesindeki vatandaşlara ulaştırıldı.

Dursunbey Belediyesinin Kaymakamlık ve Kızılay organizasyonu ile deprem bölgesindeki yaraları sarmak adına başlattığı seferberliğe on binlerce hayırsever vatandaştan destek geldi.

Deprem sonrası gerçekleşen yardım organizasyonu ile ilgili Dursunbey Belediye Meclisini bilgilendiren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, toplamda 132 yardım tırının bölgeye ulaştığını belirtti.

Toplanan yardımlar arasında battaniye, gıda kolisi, ısıtıcı, kışlık kıyafet, bebek bezi, bebek maması, hijyen seti, kışlık ayakkabı, iç çamaşırı, çorap, powerbank, Jenaratöri yastık ve yorgan gibi on binlerce ürün yer aldığını ifade eden Başkan Bahçavan, bu kampanyaya Keresteciler Derneği, MÜSİAD gibi STK’ların da destek verdiğini ifade etti.

Ayrıca Belediyeye ait 10 çadır ile 2 adet konteyner lavabo-duş ve 60 adet portatif duş ve tuvaletin sevk edildiğini belirtti.


Dursunbey Belediyesi bu süreçte bölgeye ayrıca 2 beko loader iş makinesi, 1 adet vinç, 9 binek araç, Su Tankeri, çöp arabaları, ilaçlama araçları, saha ekibi nakil araçları ile; 37 kişilik arama kurtarma ekibini afet bölgesine sevk etti.

Bahçavan, deprem bölgesine de giderek belediye personelinin çalışmalarına eşlik etmişti.

DursunbeyBelediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Belediye Meclisi  üyelerini bilgilendirirken toplamda 132 yardım tırının bölgeye ulaştığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi