Bursa, Dursunbey karayollarını  Körfez'e bağlayacak Kuzey Çevre Yolu güzerhagına MHP ve CHP'li üyelerin oylarıyla izin çıkmadı.  Böylece, Ayşebacı ve Değirmenboğazı mevkiindeki arazi sahiplerinin dediği olurken, Balıkesir'i rahatlatacak yolun projesi şimdiden kadük duruma düştü.

Belediye Başkanı İsmail Ok, oylama öncesi "Hiç kimse BM üzerinden bilek güreşi yaparak birilerini cezalandırmaya kalkışmasın. BM üyeleri daha önce nasıl hür iradeleriyle oy kullandıysa bugünde aynı iradeyi göstererek oylarını kulanacak" diyerek meclis üyelerine seslendi. 
Karayolları, Kuzey Çevre Yolu bağlantı noktası için Değirmenboğazı yakınındaki mevcut kavşağı kullanmak isterken, Belediye, en uygun yerin Şamlı yolu kavşağı olduğunu savunuyor.  Başkan Ok'a göre, Karayolları bu görüşü daha önce uygun buldu, ancak siyasi baskı sonucu karar değiştirerek itiraz etti.
,,,,,
BALIKESİR Belediye Meclisi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, Ayşebacı köyü Değirmenboğazı mevkiinde yapılan imar planlarında Kuzey Çevre Yolu güzergahının dikkate alınması yolundaki talebini  MHP ve CHP'li üyelerin oylarıyla reddetti.  AK Parti grubunun, askıda bulunan imar planına itiraz süresinin henüz tamamlandığına ilişkin sürecin dikkate alınarak konunun komisyona havale talep edilmesi yolundaki önerisi ise kabul görmedi. 
Belediye'nin Ayşebacı köyü Değirmenboğazı mevkiinde uyguladığı ve Belediye Meclisi'nin 7 Kasım 2012 tarihli oturumunda kabul gören 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar ve ilave revizyon imar planlarına Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Kuzey Çevre Yolu güzergahının dikkate alınarak yeniden planlama yapılması yolundaki itirazı, Belediye Meclisi'nin dün akşamki oturumunda CHP ve MHP'li üyelerin oylarıyla red edildi. 
BAŞKAN OK'UN GEREKÇESİ
Meclis toplantısına başkanlık eden MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, bölgedeki imar planları üzerine Karayolları ile mimar Cengiz Dikici'nin itiraz gerekçelerinin okunmasın ardından yaptığı konuşmada, "Kuzey Çevre Yolu bağlantısı Karayollarının önerdiği yerden yapılırsa, Balıkesir'i geliştirmemiz mümkün değil" ifadesini kullandı. 
KARAYOLLARI İPE UN SERDİ
Bölgedeki imar planı çalışmaları sırasında  Karayolları ile Bursa Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun olumlu görüş verdiğini, ayrıca İmar Komisyonu ile Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul gördüğünü anımsatan İsmail Ok, "Karayolları bir ileri, iki geri yaparak önceki verdikleri kararı tekzip etti. Siyasi baskı sonucu, kararını değiştirip itiraz etti. Bu ipe un sermektir" dedi. 
"BİZE BEDDUA EDERLER"
Kuzey Çevre Yolu için en uygun kavşağın Şamlı Yolu kavşağı olduğu görüşünü tekrarlayan İsmail Ok, Karayolları'nın önerdiği bölgenin birinci sınıf tarım arazisi alanında kaldığına dikkat çekti. Ok, "Ayrıca Balıkesir'in gelişebileceği tek nokta bu bölge. Kuzey Çevre Yolu'nu buradan geçirirsek Balıkesir'in geleceğini karartmış oluruz. Büyümesinin önüne set çekeriz. Biz bu imar palanıyla Balıkesir'in Kuzey Batıya doğru gelişmesinin önünü açacağız. Bunu yapmazsak gelecek nesil bize beddua eder" diye konuştu. 
BM ÜZERİNDEN BİLEK GÜREŞİ 
Ok, şöyle konuştu: 
"Karayolları bizimle aynı görüşteydi. Ne olduysa oldu 2 gün içinde olumsuz görüş gönderdi. Nasıl 7.11.2011 tarihinde Balıkesir belediye meclisi her türlü kaygıdan uzak, her türlü birilerinin rant yada kişisel hesaplaşmalarını göz önünden bulundurmadan sadece Balıkesir'in çıkarları için oy birliği ile oy kullandıysa bugünde kullanacaklardır. Şiamlı'yı kabul etmiyorsanız Ayşebacı kavşağı var oradan da yapabilirsiniz bunu.  Ama amaç birilerinin Belediye Meclisi üzerinden bilek güreşi yapması, biz buraya alet olmak istemiyoruz. Bizi Balıkesir ve çıkarları menfattleri ilgilendiriyor."
MHP İLE CHP İŞBİRLİĞİ YAPTI
Başkanın konuşmasının ardından yapılan oylamada AK Parti grubunun 10 'red' oyuna karşılık MHP ve CHP'li 17 üye, belediyenin yaptığı imar planının uygulanması yönünde oy kullandı. 
Buna göre, Kuzey Çevre Yolu'nun  hazırlanmakta olan proje çalışmaları şimdiden kadük duruma düşerken, Belediye Meclisi'nin kararı, 18. madde uygulamasıyla Ayşebacı köylülerinin arazilerini parselleyen çevreleri rahatlattı.



Editör: Haber Merkezi