İşbir Sentetik’in Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  tesislerinde çıkan yangın korku ve dehşet dolu anlar  yaşattı. İtfaiye, Orman, 9. Ana Jet Üssü  ile ilçelerden  gelen itfaiye ekipleriyle helikopterler ve uçaklar  yangını 4 saatte kontrol altına alarak söndürebildi

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki İşbir Sentetik Dokuma Fabrikası'nda yangın çıktı.

Hammadde depolarının bulunduğu bölümde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü.

İtfaiye, Balıkesir Ormlan Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler ve 9'ncu Ana Jet Üssü Komutanlığı'na bağlı itfaiye ekipleriyle helikopter ve uçaklarla karadan ve havadan müdahele edilerek kontrol altına alınıp söndürüldü.

Korku ve dehşet anları yaşatan yangında büyük hasar oluşurken, ölü ve yaralının olmaması teselli oldu. 

OSB’DE BÖYLE BÜYÜK YANGIN İLK KEZ YAŞANDI

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki İşbir Sentetik Dokuma Fabrikası'nda dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı.

Hammadde depolarının bulunduğu bölümde başlayan yangın, sentetik çuval yapımında kullanılan yanıcı malzemeler nedeniyle alevler kısa sürede büyüdü.

Yangın fabrikanın üretim yapılan bölümüne sıçramadan, sivil ve askerlerden oluşan ekiplerip büyük çabaları sonucunda güçlükle söndürüldü.

İLK MÜDAHALE JANDARMADAN

Edinilen bilgilere göre, Balıkesir’deki yetkilileri alarma geçiren yangın şöyle gelişti. Fabrika çalışanları alevleri farkederek, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nı arayıp, durumu bildirdi. Bunun üzerine fabrikaya, Balıkesir, Pamukçu, Sındırgı, Bigadiç, Kepsut Belediyesi İtfaileri, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler ve 9'ncu Ana Jet Üssü Komutanlığı itfaiyesine ait arazözler sevk edildi.
 
Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir söndürme helikopteri ile Türk Hava Kurumu'ndan takviye kuvvet olarak gelen iki adet yangın söndürme uçağı  su atarak yangına havadan müdahalede bulundu.

Yangın, üretim yapılan alana sıçramadan söndürüldü. Depodaki sentetik maddelerdin tamamı yanarak kullanılmaz hale geldi. Sigortalı olduğu belirlenen fabrikada çıkan yangının nedeninin araştırıldığı bildirildi.

ÜRETİM TESİSLERİ KURTARILDI

İŞBİR Sentetik Genel Müdürü Erdem Aydın, söndürme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangının fabrikanın depo bölümünde başladığını ancak çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini söyledi.

ÇALIŞANLARIN BÜYÜK FEDAKARLIĞI İŞBİR GENEL MÜDÜRÜNÜ DUYGULANDIRDI

Fabrika çalışanlarının yangının çıkmasının ardından içerideki çok sayıda malzemeyi canla ve başla çalışarak dışarı çıkartmayı başardıklarını dile getiren Aydın, "Zararın ne kadar olduğunu şimdi söyleyemem. Zarar, yapılacak olan incelemelerin ardından belli olacak" dedi.

Aydın, fabrikanın üretimine devam edeceğini belirterek, söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere de teşekkür etti. 

 

Editör: Haber Merkezi