Balıkesir sanayicilerinin duayen ve öncü ismi Sanayi Odası (BSO) Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, vefat etti.

Beyindeki tümor nedeniyle uzun süredir  Bursa'daki özel bir hastanede tedavi görmekte olan Hasan Ali Eğinlioğlu, bu sabah saatlerinde yaşama gözlerini yumdu.

DÜNYAYA AÇILAN KAPIYDI

Balıkesir sanayisinin öncü isimleri arasındaki Hasan Ali Eğinlioğlu, uzun yıllardır 45 ülkeye ihracat yapan Eğinlioğlu Zincir Fabrikasının sahibiydi.

Şirketleri bünyesinde yaklaşık 250 kişiyi istihdam eden Eğinlioğlu, 66 yaşında ve 3 çocuk babasıydı.

İLİMİZ EKONOMİSİNİN
LOKOMOTİFİ ve YÜZ AKIYDI

Başarıda ısrarcı yapısıyla tanınan Hasan Eğinlioğlu, üretimde yarattığı katma değerle ilimizde her yıl vergi sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor ve ilimiz ekonomisine ciddi katkı sağlayan bir sanayiciydi.

CENAZE TÖRENİ CUMARTESİ'YE

Vefatı Balıkesir'in yanı sıra ülkenin bir çok yerindeki sanayicileri üzüntüye sevk eden Hasan Ali Eğinlioğlu'nun cenazesi 20 Mart  Cumartesi günü Arabacıoğlu Camiinde öğle vakti kılınacak namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 



Merhuma Allah'tan rahmet, Eğinlioğlu ailesiyle yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.

HASAN ALİ EĞİNLİOĞLU KİMDİR?

Hasan Eğinlioğlu 1955’de Balıkesir’de doğdu. İlk öğrenimini 6 Eylül İlkokulu’nda, orta öğrenimini Balıkesir Ticaret Lisesi’nde sürdürdükten sonra yüksek öğrenimini Ankara Turizm Ticaret Yüksek Öğretmen Okulu’nda tamamladı. Hasan Eğinlioğlu evli ve üç çocuk babasıdır.

Hasan Eğinlioğlu, 1942 yılında Mithat Eğinlioğlu tarafından kurulan Eğinlioğlu Zincir Fabrikası’nda 1978 yılında sanayiciliğe ilk adımı atmıştır. Türkiye’de ilk kurşun izabesi, ilk su tulumbası üretimi ve ilk zincir üretimine imza atan Eğinlioğlu Ailesi’nin ikinci kuşak yöneticisi olan Hasan Eğinlioğlu 1994 yılında ihracata yönelmiştir.

Günümüzde ikinci ve üçüncü kuşak tarafından yönetilen Eğinlioğlu Grup bünyesinde, Eğinlioğlu Zincir Sanayi ve Ticaret, Oğullar Metal Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Eğinlioğlu Arge A.Ş, Force Ketten Germany, iştirakleri olan Behaş Tekstil A.Ş. ve Behaş Dış Ticaret A.Ş. bulunmaktadır. Eğinlioğlu grup bünyesinde 225 kişi istihdam edilmektedir.

Hasan Eğinlioğlu önderliğindeki Eğinlioğlu Grup “Force Chain” ve “Globe” markalarıyla üretiminin yüzde seksenini dört kıtada kırkbeş ülkeye ihraç etmektedir.

Bünyesinde bulunan Ar-Ge şirketiyle kendi ürettiği makine ve teknolojisini üretiminde kullanan Eğinlioğlu Grup içinde bulunduğu sektörlerde dünya pazarında fark yaratmaktadır.

Hasan Eğinlioğlu sanayicilik hayatının dışında sivil toplum kuruluşları ve derneklerde de görev almaktadır. Geçtiğimiz dönemlerde Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliği, Balıkesir Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Hasan Eğinlioğlu, Balıkesir Üniversitesi Vakfı’nda aktif görevine devam etmektedir.

Başarıda ısrarcı yapısıyla tanınan Hasan Eğinlioğlu, üretimde yarattığı katma değerle ilimizde her yıl vergi sıralamasında ilk sıralarda yer almakta ve ilimiz ekonomisine ciddi katkı sağlamaktadır.


Eğinlioğlu'nun vefatı nedeniyle çok sayıda kişi ve kuruluş başsağlığı mesajı yayımladı.

Editör: Haber Merkezi