Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Eş Başkanı seçilen AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte Balıkesir, dünyanın önde gelen yerel yönetim birliklerinden birinde üst düzey temsil yetkisi kazandı. 

Karesi Belediye Başkanlığı döneminden bu yana Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) çatısı altında kadın, çocuk ve aile başta olmak üzere çevre, kırsal kalkınma ve bölgesel işbirlikleri kurulmasına yönelik uluslararası düzeyde çalışmalara imza atan Başkan Yücel Yılmaz, kadın ve aile ile ilgili çalışmaları Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü ile sürdürecek. 


Yücel Yılmaz ayrıca başkan seçildiği Çevre Komitesi'nde ise yenilebilir enerji, iklim değişikliği, kentsel tarım alanları, sürdürülebilir atık yönetimi ve kirlilikle mücadele gibi şehirlerin geleceği açısından önem taşıyan çalışmalara Balıkesir adına imza atmaya hazırlanırken Türkiye'yi temsil etmek üzere seçildiği Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi'nde ise insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, hukuk devleti ve demokrasi ilkelerine saygının sağlanması noktasında 47 ülkeden seçilen temsilcilerle birlikte çalışacak. 

UCLG-MEWA'NIN 
EŞ BAŞKANI OLDU

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, dünyanın en büyük yerel yönetim birliği olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Eş Başkanlığına seçildi. Ürdün’ün başkenti Amman’da yapılan kongrede Eş Başkanlığın yanı sıra UCLG-MEWA Çevre Komitesi Başkanlığı'na seçilen Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanlığı döneminde UCLG-MEWA Kalkınma İşbirliği ve Kent Diplomasisi Komitesi'nin başkanlığını yürütmüştü. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER 
İLE EŞ ZAMANLI ÇALIŞIYOR

Genel merkezi İspanya’nın Barselona kentinde bulunan, yerel yönetimleri uluslararası düzeyde etkin bir biçimde temsil etmeyi, uluslararası işbirlikleri oluşturmayı hedefleyen ve dünya çapında Afrika, İspanya, Endonezya, Rusya, Fas, Kazakistan, Ürdün, Almanya gibi yüzden fazla ülkede çok sayıda üyesi bulunan, Birleşmiş Milletler ile eş zamanlı çalışmalar yürüten UCLG ve UCLG-MEWA çatısı altında bölgesel işbirlikleriyle yerelde kalkınmayı hedefleyen Yücel Yılmaz, uluslararası arenada Balıkesir'in tanıtımını yapıyor, şehrin potansiyelini dünyaya aktarıyor, güçlü bir Balıkesir için uluslararası alanda diplomatik çalışmalara imza atıyor. 


BALIKESİR, ULUSLARARASI ARENADA
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı'nın dokuz bölge teşkilatından birisi olan UCLG-MEWA'nın Eş Başkanlığı'na seçilerek Balıkesir'e, dünyanın önde gelen yerel yönetim birliklerinden birinde üst düzey temsil imkanı sağlayan Yücel Yılmaz, ayrıca başkan olarak seçildiği Çevre Komitesi'nde ise yenilebilir enerji, iklim değişikliği, kentsel tarım alanları, sürdürülebilir atık yönetimi ve kirlilikle mücadele gibi şehirlerin geleceği açısından önem taşıyan çalışmalara Balıkesir adına imza atmaya hazırlanıyor. 

KADIN VE AİLE İÇİN ÇALIŞACAK
"Şehir, kadın ve aile güçlüyse güçlüdür" anlayışıyla çalışmalarına yön veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanlığı döneminde UCLG-MEWA çatısı altında kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesine yönelik örnek projelerin altına imza attı. Kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta daha fazla yer almaları, her türlü hizmete rahatlıkla erişebilmeleri noktasında projeler üreten Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir'i "kadın ve aile dostu bir kent" haline getirmeyi amaçlıyor. 

KADIN VE AİLE ŞUBE 
MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir'i kadın ve aile dostu bir kent haline getirecek, kadını ön plana alan projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Başkan Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi, aile kavramının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapacak olan Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü kuracak.

YILMAZ, AVRUPA KONSEYİ'NDE
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ayrıca Türkiye'yi temsil etmek üzere Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi'ne seçildi. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi, hukuk devleti ve demokrasi ilkelerine saygının sağlanması amacıyla faaliyetlerini sürdüren Avrupa Konseyi bünyesinde bulunan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi, Avrupa çapında 47 ülkeden 100 binin üzerinde yerel ve bölgesel yönetimlerin seçilmiş temsilcilerinin sorunlarını tartıştıkları, deneyimlerini paylaştıkları ve görüşlerini hükümetlere ifade edebilecekleri imkanları sağlıyor.

Editör: Haber Merkezi