Balıkesir Celepler ve Besiciler Esnaf Odası'nın günlerdir sonucu merakla beklenen genel kurulunda üyeler mevcut başkan İsmail Balaban'dan vazgeçmeyerek sürpriz yaşanmasına izin vermedi. 

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği salonundaki genel kurulu Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ yönetti. 

Polisin, kongre salonunun bulunduğu Hasan Baba Çarşısında geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. 

Gergin ortamda başlayan kongrenin açılışında konuşan başkan İsmail Balaban'ın "Odadan, ne benim ne de ekibimin  cebine bir kuruş girmedi. Maaş ve yolluk almadan gönüllü olarak hizmet veriyoruz. Kapanmak üzere olan odamızı aldık bugünlere getirdik" şeklindeki sözleri salonda alkış tufanı kopmasına neden oldu. 

Balaban'ın rakibi Mümtaz Akdeniz ise konuşmasında, uçuk vaadlerde bulundu.

Yapılan seçimlerde 192 oy kullanıldı. Geçerli sayılan 190 oyun 126'sını alan İsmail Balaban üyelerinin güvenini yeniledi. Rakibi Akdeniz ise 64 oyda kaldı. 
 

İŞTE BALABAN'IN YENİ EKİBİ

Balıkesir Celepler ve Besiciler Esnaf Odasında üyelerin ezici çoğunluğunun oyunu alarak güven tzeleyen İsmail Balaban, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri Başkanı Erol Ayvaz'a da yer verdiği yeni ekibinde şu isimler aldı: 

Erol Ayvaz, Recep Adın, Kadir Yüksel, Kadir Güven, Sami İnce,  Mustafa Türkmen, 

Atilla Çıkrıkçı, İlhan Gökmen ve Mehmet Demirhan da Denetim Kurulu üyeliklerine seçildi. 
 

FARK ATTIĞI RAKİBİNE JEST


Sayım sonuçlarının açıklamasıyla birlirkte salonda büyük coşku yaşandı. Islık sesleri ve alkışlarla kürsünün bulunduğu alana gelen İsmail Balaban, "Celepler Odası'nın hiçbir üayesi seçim kaybetmez. Celepler kazandı. Hep beraber kazandık" diyerek yarı yarıya fark yaptığı rakibini kucakladı.

İLK İŞİ DUA ETMEK OLDU

Celepler Odası Başkanı İsmail Balaban, üyelerine teşekkür edip seçim zaferini paylaştıktan sonra Karesi Türbesi'ne giderek dua etti. 

Editör: Haber Merkezi