OHAL KOMİSYONU KARARIYLA AKLANDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde 2014-2016 yılları arasında başta FIRINTAŞ Genel Müdürlüğü olmak üzere birçok görevde bulunan Kazım Boztaş’ın 15 Temmuz sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yaşadığı mağduriyet, 1001 gün sonra resmen sona erdi.

ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNDU

Balıkesir eski Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur döneminde başkan danışmanı, FIRINTAŞ (BAGYAŞ) ve BALTOK yönetim kurulu üyeliği ile BTT A.Ş. yönetim kurulu başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası herhangi bir gerekçe gösterilmeden Aralık 2016 tarihli 677 sayılı KHK ile Büyükşehir’deki görevlerinden uzaklaştırılan Kazım Boztaş’a ilişkin ‘ihraç kararı’ kalktı.

OHAL İşlemleri Komisyonu tarafından uzun soluklu ve derinlemesine yapılan inceleme sonrası alınan kararla aklandı.
 
BOZTAŞ'A İADE-İ İTİBAR

Boztaş için Ağustos 2019 tarihinde KHK ile yetkilendirilen OHAL İşlemleri Komisyonu tarafından alınan kararla göreve iade yolu açıldı.

Yaklaşık 3 yıl süren mağduriyetin ardından verilen bu karar ile aklanan Kazım Boztaş’ın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde işe dönüşünün önündeki engeller de böylelikle ortadan kalkmış oldu.

Ancak, İade-i itibar kararının çıktığı 20 Ağustos 2019 tarihinden bugüne kadar Büyükşehir’den kendisine henüz görev teklifi yapılmayan Boztaş’ın yasal olarak işe dönüş hakkının bulunmasına rağmen bu süreci işletmeyeceği ve görev talebinde bulunmadığı öğrenildi.


 
"ADALETE HEP GÜVENDİK"
 
15 Temmuz’un Türkiye’nin varoluş mücadelesi olduğunu söyleyen Kazım Boztaş, hata sonucu kamudan atılanların tespitinin yapılır yapılmaz görevlerine geri dönmesinin sevindirici olduğunu belirterek; “Devletimiz bu süreçte bir kişinin bile adaletsizliğe uğramaması için hassasiyetle hareket etti. Ülkemize, birliğimize ve adaletimize güvenimiz hiçbir zaman sarsılmadı ” dedi.

Balıkesir kamuoyu da kararı memnuniyetle karşılarken, Boztaş’ın FETÖ’ye mensup olmadığı halde kamudan yanlışlıkla ihraç edildiği değerlendirmesinde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi