Eski milli futbolcu Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık, boşanmak üzere olduğu eşinin FETÖ’ye üye olduğunu ileri sürerek, polis merkezine ihbarda bulundu.


Eski milli futbolcu Emre Aşık, 3 Haziran 2012'de Fransa'da evlendiği Yağmur Aşık ile evliliğini sonlandırmak istemiş, 12 Kasım günü İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak anlaşmalı boşanma davası açmıştı.
Çift, yaptıkları boşanma protokolünü de dava açıldıktan dört gün sonra mahkemeye sunmuştu.


SORUŞTURMA AÇILDI
Protokolde taraflar, birbirlerinden maddi ve manevi tazminat istememişti. Fakat bir müddet sonra Yağmur Aşık, anlaşmalı olarak boşanmaktan vazgeçtiğini, boşanma protokolünü özgür iradesi ile imzalamadığını belirterek, karşı boşanma davası açtığını bildirmişti.
Böylece, çift arasında imzalanan boşanma protokolü, bozulma sürecine girmişti. Sabah'ın haberine göre; Yağmur Aşık, 5 Aralık 2018'de, Taksim Polis Merkezi'ne başvurarak, Emre Aşık'ın FETÖ'ye üye olduğunu beyan ederek eşini ihbar etti.
Fakat ihbarcı sıfatıyla ifade vermek istemeyen Yağmur Aşık, polis merkezinden ayrıldı.
Aşık'ın ihbardan vazgeçip ifade vermemesi, kolluk kuvveti tarafından tutanak altına alınarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Emre Aşık'ın FETÖ üyesi olup olmadığı araştırılmak üzere soruşturma başlatıldı.

EMRE AŞIK KİMDİR?

BALIKESİRSPOR KEŞFETTİ

Emre Aşık 13 Aralık 1973 yılında Bursa'da doğdu. 'Sönmez Filamentspor'da futbola başladı ve 1992'de profesyonel oldu. 1992-93 sezonunda Balıkesirspor'dayken keşfedildi. Kırmızı-Beyazlı forma altında başarılı maçlar çıkararak Ümit Milli Takımına seçilen Emre Aşık, kısa sürede büyük takımların radarına girdi!

FENERBAHÇE'DEN GALATASARAY'A

1993-94 sezonunda, 20 yaşında Fenerbahçe'ye geçti. Fenerbahçe'den bedelsiz olarak 1996'da İstanbulspor'a transfer oldu. 4 yıl sonra Galatasaray'la anlaştı. Emre, Avrupa'da son derece başarılı günler geçiren Galatasaray savunmasında Kaptan Bülent ile sağlam bir ikili oluşturdu. Ağustos 2003'te Beşiktaş'a transfer oldu ancak Beşiktaş macerası uzun sürmedi. 2005 yılında Teknik Direktör Rıza Çalımbay tarafından kadro dışı bırakılan Emre Aşık, 1 yıllığına kiralık olarak Ankaraspor'la anlaştı. Ankaraspor'da geçirdiği başarılı bir sezonun ardından Fatih Terim tarafından A Milli Takım'ın EURO 2008 kadrosuna dahil edildi.

GALATASARAY'DA JUBİLE YAPTI

2008-2009 sezonunda Galatasaray'a geri döndü. O sezon takımında görev aldığında ne kadar etkili olabileceğini gösterdi. 2009-2010 sezonun 33. haftasında Galatasaray'ın evinde oynadığı Antalyaspor maçında sonradan oyuna girerek Galatasaray formasına ve Ali Samiyen'e taraftarların tezahüratları eşliğinde veda etti.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

29 Mart 1995'teki İsveç maçında attığı golle 2-1'lik galibiyetin mimarlarından biriydi. 2001-02 sezonundaki formuyla 6 yıldan sonra tekrar Türk Milli Futbol Takımı'na seçildi. 2002'de dünya 3.sü olan A Milli takımda ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'da 3. olan A Milli takımın kadrosundaydı. 2009-10 sezonunun sonunda futbolu bırakmaya kararı verdi. Bu kararından sonra Türkiye formasıyla 19 Mayıs'ta Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta 9. dakikada Okan Buruk'la beraber oyundan çıkarak jübilesini yaptı. Toplamda 52 kez A Milli formayı giydi.

Editör: Haber Merkezi