Balıkesir Barosu’nun seçimlerinde başkanlık için Keziban Kalcı ve Nadir Karakaşlı yarıştı. Karakaşlı 604 oy alarakbaşkanlığa seçilirken, Kalcı 476 oyda kaldı. Türkiye''nin en eski barosunun 15. başkanı olarak seçilen Karakaşlı, yönetim listesinde 11 kadın avukata görev verdi.

Balıkesir Barosu'nun Plevne Mahallesindeki hizmet binasnda gerçekleşen kongresinin Divan Başkanlığını Av. Tarık Erülgen üstlendi.

İki gün süren kongrenin ilk gününde nöbeti bırakan Erol Kayabay'ın yönetimi ibra edildi, adaylar konuştu. Pazar günü ise avukatlar sandık başına gitti. Başkan adaylarından Keziban Kalcı mor, Nadir Karakaşlı  sarı liste ile seçime gitti. Avukatlar 4 ayrı sandıkta oy kullandı.

Karakaşlı 604  oyla başkan seçilirken, Kalcı ise 476 oyda  kaldı. İki adayın blok liste isteğine rağmen oy kullanan avukatların listelerde bir çok ismi çizmesi ise sayımı geciktirdi. Sonuçta Karakaşlı blok listeyle kazanmayı başardı.

KARAKAŞLI’DAN İLK MESAJ: 
GÜÇLÜ BARO, GÜÇLÜ AVUKAT 

Balıkesir Barosu’nun yeni başkanı Nadir Karakaşlı seçim zaferini ekibiyle birlikte “Hepimizin Barosu Güçlü Avukat” yazılı pastayı keserek kutladı. Karakaşlı, ” Balıkesir Barosu’nu hep birlikte yöneteceğiz. Tüm üyelerimizden destek bekliyoruz. Daha güçlü çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz.” dedi. Karakaşlı’yı alkışlayan avukatlar,  “Güçlü Baro, Güçlü Avukat” diye slogan attı.

Baro’da yeni kurullar şöyle oluştu:

YÖNETİM KURULU :

Nadir Karakaşlı (Başkan), İbrahim Akyüz, Murat Atiler, Mustafa Özdemir, Duygu Güvenç, Neşe Fıçıcı, Bilge Başaran, Gamze Örs, Onur Bulut, Gamze Yelbey Aça, Burak Arslan

DİSİPLİN KURULU:

İbrahim Menderes Çölova, Çiğdem Dönmez, Senem Şen Girgin, Diğdar Daşkın, Cansu Gürcan Özkoca

DENETLEME KURULU :

Menderes Mete, Funda Özkanay Dokur, Semih Demir

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DELEGELERİ

Alpsan Öztekin, Emine Nur Çöller, Yusuf Kara.

KEZİBAN BALCI'NIN KAYBEDEN LİSTESİ

NADİR KARAKAŞLI KİMDİR

Nadir Karakaşlı, 1964 yılında Balıkesir’de doğdu, Mehmetçik İlkokulu, Karesi Ortaokulu ve Balıkesir Lisesini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Üniversite sonrası Avukatlık stajı ve askerlik görevinden sonra 1994 yılında serbest avukatlık yapmaya başladı. Evli ve iki çocuk sahibidir.

Balıkesir Barosunun çeşitli komisyonlarında görev yaptıktan sonra 2006-2008 yılları arasında Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, Balıkesir Barosu Staj Eğitim Kurulu Genel Sekreterliği, Balıkesir Barosu Çevre Sorunları Komisyonu Başkanlığı, Balıkesir Barosu Avukat Hakları ve Meslek Sorunları Komisyonu üyeliği, Balıkesir Barosu Kent Konseyi temsilciliği görevlerinde bulundu. Uzun yıllar Balıkesir Barosu Staj Eğitim Kurulu’nda eğitim verdi.

Editör: Haber Merkezi