CEMRE'YE GÖZYAŞLARIYLA VEDA

BALIKESİR'de üniversite son sınıfta iken yakalandığı kanserle mücadelesini 2 kez kazanan ancak 3. kez yakalandığı hastalık nedeniyle 27 yaşında hayatını kaybeden Cemre Uçaryılmaz Metin, son yolculuğuna dualar eşliğinde uğurlandı. Yüzlerce seveninin katıldığı cenazede herkes gözyaşlarına boğuldu. 

BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ

Cemre'nin cenazesi, evinin önünde helallik alındıktan sonra Bahçelievler Mahallesindeki Yunus Emre Camisine getirildi. Burada öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası Çınarlıdere Mezarlığı'nda 20 ay önce vefat eden doktor babası Yücel Uçaryılmaz'ın yanına defnedildi.


                                                                                                                                                                                       foto:Balıkesir24saat

Yüzlerce seveninin katılarak ruhuna dualar yolladığı Cemre'in cenaze töreninde annesi Figen Uçaryılmaz ile geçen yıl evlendiği eşi Umut Metin yakınlarının yardımıyla ayakta durmaya çalıştı.

ABD'DE DOKTORA YAPACAKTI

Hücresel ve moleküler tıp alanında yüksek lisans yapan başarılı bir öğrenci olan Cemre, ABD'de doktora yapmaya da hak kazanmıştı.

Cemre Uçaryılmaz Metin, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nü bitirdi. Cemre, son sınıfta kemik kanserine yakalandı. Zorlu tedavi sürecinde 7 ameliyat, 5 kemoterapi ve 37 radyoterapi seansı aldı. Kanseri yenip, hem sağlığına kavuştu hem okulunu onur derecesiyle bitirdi.

KANSER HASTALARINA UMUT OLACAKTI

Koç Üniversitesi'nde 'hücresel ve moleküler tıp' alanında yüksek lisans yapan Cemre, kanser hastalarına umut olacak çalışmalar yapmaya başladı. "Bir Genetikçinin Dünyası" adlı blogu ile de tanınan Cemre Uçaryılmaz Metin, ABD'de doktora yapmaya da hak kazandı. Geçtiğimiz şubat ayında kanser üçüncü kez nüksetti. Yeniden ameliyat olup, tedavi görmeye başlayan Cemre 10 Temmuz 2022'de yaşama veda etti.

GEÇEN YIL EVLENDİ

Cemre, 2021 yılı aralık ayında, sağlık sorunları sırasında hep yanında olan ve 2 kez kanseri onunla yendiğini söylediği Umut Metin ile evlenmişti.


Cemre'nin babası KBB Uzm. Dr. Yücel Uçaryılmaz, 2020'nin Kasım ayında vefat etmişti.

Editör: Haber Merkezi