NİSAN'DA OPERASYON
BALIKESİR  İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 17 Nisan 2019 tarihinde operasyon yaptı. 

17 GÖZALTI VARDI
Aralarında BAÜN Tıp Fakültesi Hastanesi hekimlerinden Doç. Dr. Ömer Toprak'ın da bulunduğu 17 isim Balıkesir, İstanbul, Ankara, İzmir'deki eş zamanlı operasyonlarda göz altına alındı.

SADECE DOKTOR TUTUKLANDI
23 Nisan'da Adliye'ye sevk edilen şüphelilerden Ömer Toprak tutuklanırken, diğer 16 kişi Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İLK DURUŞMADA SERBEST KALDI
FETÖ operasyonunda tutuklanan Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ömer Toprak, Ağustos 2019'daki ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

BUGÜN BERAAT ETTİ
Bu operasyon kapsamında hakkında ‘terör örgütü üyeliği' suçundan dava açılan Ömer Toprak'ın yargılamasına bugün devam edildi. 


Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Ömer Toprak ile avukatı hazır bulundu. Duruşmayı, Toprak'a destek vermek üzere adliyeye gelen çok sayıdaki hastası takip etti.

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Cumhuriyet Savcısı Lokman Aras, esas hakkındaki mütalasında, el konulan materyallerde yapılan inceleme sonucu Ömer Toprak'ın örgütle bağlantısını gösterecek herhangi bir verinin mevcut olmadığını hatırlattı.

KESİN ve İNANDIRICI DELİL YOK!
Toprak'ın Balıkesir Sağlık Gönüllüleri Derneği'ne üye ve Zaman gazetesine abone olmasının tek bayına silahlı örgüt üyeliğinin suçunu oluşturmayacağına mütalasında yer veren Cumhuriyet Savcısı, "sanığın üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği anlaşıldığından beraatine" karar verilmesini talep etti.

MAHKEME "BERAAT" KARARI VERDİ
Son sözü sorulan Ömer Toprak da beraatini talep etti.
Ardından mahkeme başkanı Mehmet Deniz Malkoç, heyetin kararını açıkladı.
Kararında, Dr. Ömer Toprak hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediğine dair yeterli görülebilecek şüpheden uzak ve kesin delillere ulaşılamadığına yer veren heyet, beraat kararına hükmetti.

EN ÇOK HASTALARI SEVİNDİ
Duruşmada hazır bulunan Toprak'ın çok sayıdaki hastası, beraat kararının açıklanmasıyla birlikte büyük sevinç yaşadı. Hastaları daha önce de mağdur olduklarını gerekçe gösterip Toprak'ın hastanedeki görevine başlaması amacıyla imza kampanyası başlatmıştı.

GÖREVİNE DÖNECEK Mİ?
Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı Bölümü Öğretim Görevlisi iken açığa alınan Doç. Dr. Ömer Toprak'ın FETÖ üyeli suçlamasından beraat etmesi üzerine hastanedeki görevine dönüp dönmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

 

Editör: Haber Merkezi