ESKİ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacattepe Üniversiütesi Öğretim Üyesi Balıkesirli hemşerimiz Doç. Dr. Sinan Ateş ve yanındaki arkadaşı Selman Bozkurt, Ankara’da dün, motosikletli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Ateş, olay yerinde yaşamını yitirdi, arkadaşı Bozkurt ise omuzundan yaralandı. Hain saldırı tüm yurtta lanetlenirken,Ateş'in baba ocağı Dursunbey ilçesini de mateme büründürdü. 

Kalleş saldırı sonucu hayatını kaybeden 38 yaşındaki Sinan Ateş'in cenazesi getirildiği Bursa'daki baba evinde helallik alındıktan sonra Bursa Ulu Camiye götürüldü.

Balıkesir'den de bazı isimlerin bulunduğu törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, AK Parti Milletvekili Refik Özen’in yanı sıra binlerce kişi katıldı. Ateş'in Türk Bayrağını sarılı naaşını taşıyan onbinler  sloganlar eşliğinde Emir Sultan Mezarlığı’na yürüdü.

Evli ve 2 çocuk babası olan Sinan Ateş, gözyaşları arasında, dualar eşliğinde toprağa verildi.

SALDIRI ÖNCESİ PAYLAŞIMLARI

Ateş, Çankaya Kızılırmak Mahallesi 1456’ncı Sokak'ta yaşanan saldırı öncesi sosyal medya hesabından, "Kervanımız yürüyor. Hayırlı cumalar olsun." ifadelerini içeren paylaşımıyla takipçilerini selamladı. 

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU MESAJI 

Kalleş saldırıdaki ölümüyle Balıkesir'i de yasa büründüren Sinan Ateş, olayın yaşandığı gün sosyal medya hesabından bazı paylaşımlarda bulundu. Bunlardan biri de, ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun doğum günü vesilesiyle olanıydı. Fırat'ın mezarı başındaki fotoğrafına Ateş, "Şafağın hiç sökmeyeceğini düşündüğünüz anlarda aklınıza 40 çerisiyle Çin sarayını basan Kürşat, idealleri uğruna dağlara çıkan Enver, işgal donanmasına bakıp"Geldikleri gibi giderler" diyen Mustafa Kemal, 30 kişi kalsak da mücadelemiz sürecek diyen Fırat gelsin!" notunu düşmüştü. 

VALİLİK: 3 KİŞİ GÖZALTINDA
Ankara Valiliği, Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Valilikten açıklamasında, "Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili diğer kişi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Foto: Murat Tozan

SİNAN ATEŞ KİMDİR?
2019 yılında Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde MHP yönetiminden yana tavır alarak gidenleri sert bir dille eleştirmişti. Sinan Ateş 2 Nisan 2020 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteği ile genel başkanlık görevinden istifa ederek Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde çalışmaya başladı. Sinan Ateş evli ve 2 çocuk babasıdır.

balikesirim.net; merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesiyle yakınlarına başsağlığı ve sabır diler. 

Editör: Haber Merkezi