İş-Kur Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, 13 ilçede Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ve İl Özel İdare'yle hazırladıkları proje kapsamında 150 işsiz vatandaşa iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Balcı, "Orman Bölge Müdürlüğü'nden satın alınan fidanları, asgari ücretle Ormana dikecekler, çevreyi düzenleyecekler. Böylece geçici de olsa ekmek kapısına kavuşacaklar" dedi.

Balıkesir'de bu yılın ilk 6 ayında İş-Kur'a kayıtlı 21 bin 813 işsin bulunduğunu belirten Balcı, İl Özel İdaresi ve BAÜ ile birlikte iki projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti:

"İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde insanlarımızın çalışma ortamından kopmasını engelleyerek geçici çalışmayı hedefleyen bu programda, ilk 6 aylık dönemde 3 ay süreli ve 30 Haziran'da tamamlanan projede 50 kişiye, çevre düzenlemesi yaptırıldı ve 700 fidan diktirildi. Hepsine asgari ücret verildi. 20 Temmuz'da 10 bin fidan daha dikilecek. Yine çevre düzenlemesi olacak 20 vatandaşımız, geçici de olsa işe kavuşmuş olacak."

Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği sonucu Balıkesir'in 12 ilçesinde ağaçlandırma faaliyeti yapmak istediklerini aktaran İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı, yetkililerin kendilerine 750 bin adet fidan verebileceğini vurguladı.

Bütçesini hazırladıklarını projede 120-130 kişinin çalışacağına dikkat çekerek, "İşsizlerimiz, bir orman büyüklüğünde alanı 4, 5 ay çalışarak ağaçlandıracak. Bunun için duyurular yaptık. 20'nin üzerinde başvuru gelirse noter huzurunda kura çekilecek. Bu projede çalışan sayısını 160-170'e çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi