Balıkesir Adliye Sarayında geçen Pazartesi günü öğle saatlerinde meydana gelen gaz sızıntısında etkilenen 59 kiyi arasındaki Fikret Savaş, iki gün süren yaşam savaşını kaybetti. 


Dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yuman infaz ve koruma memuru 37 yaşındaki  Fikret Savaş için  Adliye Sarayı'nda tören düzenlendi.

HAYAT KURTARIRKEN HAYATINDAN OLDU

Cenaze töreninde eşi ve iki çocuğunun gözyaşları döktüğü Savaş'ın, olay günü  gazdan etkilenerek fenalaşan bir stajyerin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. 


Ölümüyle ailesi yanında tüm sevenlerini yasa büründüren Savaş için bugün Adliye Sarayı'nda cenaze töreni düzenlendi.
Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, hakimler, savcılar, adliye çalışanları, infaz koruma memurlarıyla Savaş'ın yakınları katıldığı cenaze törenindeki herkes gözyaşlarına hakim olamadı. 


Savaş'ın eşi Rukiye Savaş, oğlu Berke ve kızı Buket'i ise yakınları teselli etmekte güçlük çekti. 


Adliye önündüki törende konuşan ve dua ettiren Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan, karbondioksit gazından zehirlenerek ölen Savaş'ın görev şehidi sayıldığına dikkat çekti. 

Törenin ardından Savaş'ın cenazesi Gaziosman Paşa Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Gaziosman Paşa Camisinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası ise kırsal Küpeler Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildi.
 

HASTANELERDE YARALI KALMADI
Bu arada, edinilen bilgiye göre, gaz sızıntısından etkilenerek hastaneye kaldırılan diğer isimler tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

 

VALİ AÇIKLAMA YAPACAK
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın yaşanan olayla ilgili soruşturma sonuçlarıyla ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.


59 KİŞİ ETKİLENDİ
Balıkesir Adliye Sarayında 4 Şubat Pazaretsi günü  zemin kattaki arşiv odasındaki yangın tüplerinden sızan karbondioksit gazından 59 kişi etkilenerek hastanelere kaldırılmıştı.
Adliyedeki tüm hizmetlere tedbir amaçlı ara verilerek  binası boşaltılmış ve 1 gün için kapatılmıştı.
Henüz nedeni bilinmeyen olayla ilgili olarak Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 başsavcı vekili ve 2 cumhuriyet savcısını soruşturma yapmak üzere görevlendirmişti.
Başsavcı Alparslan Kaplan, soruşturma sonucunun kamuoyuna açıklanacağını bildirilmişti.

Editör: Haber Merkezi