AFAD'ın verilerine göre, saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa başta olmak üzere diğer pek çok ilde hissedilen depremlerin ardından devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla seferber oldu. 

İçişleri Bakanlığı tarafından Osmaniye'deki koordinasyonu sağlamak üzere görevlendirilen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gece yarısı bölgeye ulaşarak çalışmalarına başladı. 

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Vali Şıldak,  "İçişleri Bakanlığımız tarafından görevlendirilerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ile birlikte depremden etkilenen Osmaniye’ye ulaştık. Balıkesir adına görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışarak kıymetli vatandaşlarımızın yanında olacağız." dedi. 

Osmaniye'deki Koordinasyon Merkezi'nden ilk fotoğraf karelerini paylaşan Başkan Yılmaz, "Türkiye tek yürek" başlığı altında "Valimiz Hasan Şıldak ile birlikte Osmaniye koordinasyon bölgesine ulaştık. Milletçe zor bir imtihandan geçiyoruz. Tüm gayretimizle bu günleri atlatacağız. Dualarımız enkaz altında olan vatandaşlarımızla." notunu düştü. 

Gün boyu Balıkesir'deki çalışmaları organize ederek ekipleri deprem bölgesine yönlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gece yarısı Osmaniye'ye ulaştı.  Diğer yetkililerle bir araya gelerek bölgedeki çalışmaların koordinasyonuna katkı sunmaya başladı. 

Editör: Haber Merkezi