Bigadiç'in AK Partili Belediye Başkanı İsmail Avcu, CHP'ye demokrasi dersi verdiği Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisindeki konuşmasıyla gündeme damgasını vurdu. "Rahmetli Atatürk’ü kahrından öldürdü Cumhuriyet Halk Partisi" sözleriyle dikkat çeken Avcu, konuşması sırasında kendisine sataşan CHP'lilere; "Bu millet size 56 senedir vize vermedi. Bir 56 sene daha vermeyecek. Siz daha çok beklersiniz." ifadeleriyle karşılık verdi. 

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, beraberinde Başkan Yardımcıları Süleyman Saran ve İsmail Akgün ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimine katıldı. Toplantıda söz alan Başkan Avcu, Susurluk Belediye Meclisinin son oturumunda üyeliği düşürülen AK Partili üye İbrahim Dürmüş hakkında verilen kararı eleştiren bir konuşma yaptı.

"Rahmetli Atatürk’ü kahrından öldürdü Cumhuriyet Halk Partisi" cümlesiyle sözlerine başlayan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, şöyle konuştu:

‘’Cumhuriyet Halk Partisi'nin  'biz Cumhuriyeti kuran partiyiz' diye iddiaları var. Allah razı olsun kuranlardan. Cumhuriyeti bu millet kurdu. Türk milleti kurdu. Cumhuriyet bir partinin tekelinde olan bir şey değildir. Kimse sahiplenemez. Kimse bunu savunamaz. Eğer siz burada Cumhuriyeti savunuyorsanız, bu hukuksuzluğu da savunmalısınız. Demokrasiyi tartıştığımız burada, demokrasi katledildi, hukuk katledildi.

Siz hakkı, hukuku, demokrasiyi savunmuyorsunuz. Savunamadığınız için 2022 gelene kadar hiç iktidar olamadınız. Bu millet size 56 senedir vize vermedi. Bir 56 sene daha vermeyecek. Siz daha çok beklersiniz. 

Allah, Atatürk'e gani gani rahmet versin. Atatürk’e en az sizin kadar bizde sahip çıkıyoruz. Atatürk benimde Atam."

Avcu'nun konuşması meclis üyelerinin çoğunluğu tarafından ayakta alkışlandı. 

Editör: Haber Merkezi