BAŞKAN YUSUF CENGİZ:
ARAZİ TARIMA ELVERİŞLİ DEĞİL

İVRİNDİ Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Gökçeyazı Ovasına yapılması planlanan Tarım Cezaevi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İvrindili gazeteci Ömer Sadıç'a konuşan başkan Yusuf Cengiz, Gökçeyazı ovasındaki  30 bin dönüm tarım arazisinden sadece 870 dönümün  Açık Tarım Cezaevi için kullanılacağını bildirdi. 

Cengiz, cezaevi yapılacak arazinin engebeli konumda bulunması nedeniyle tarıma elverişliği olmadığına dikkat çekti.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK
İvrindi'ye Tarım Cezaevi'nin yapılması amacıyla yaklaşık 2 yıldır süren çalışmalarda sona gelindiğinin bilgisini paylayan Yusuf Cengiz,  cezaevinin yaklaşık  3 bin kişiye istihdam sağlayacağı müjdesini de verdi.

CHP MİLLETVİKİLİ KARŞI ÇIKTI

Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Gökçeyazı merasına açık cezaevi yapılmak istenmesine karşı çıktı.

Aytkekin, yaptığı yazılımı açıklamasında; "AK Parti’nin plansız programsız işleri bu sefer İvrindi’de karşımıza çıktı. Gökçeyazı Köseağalar mahallesi Ağılüstü mevkiinde yer alan toplam 925 bin metrekarelik mera vasıflarındaki taşınmazların, vasıflarının değişilerek açık cezaevi yapılması konusunda projelendirmelerin başladığı ifade edildi. Köy muhtarlarının ve yörede yaşayan sakinlerin isyan ettiği bu durum, AK Parti’nin vatandaşı çaresiz bırakmasının yeni bir örneği oldu. 8 binden fazla hayvan varlığına sahip Gökçeyazı’nın merasını elinden alıp, buraya cezaevi yapmak hangi aklın ürünüdür anlamak imkansız.

Editör: Haber Merkezi