Türkiye'de yaz aylarının kabusu orman yangınları yeniden hortlarken, Balıkesir'deki ilk ciddi orman yangını haberi Kepsut'tan geldi.

Kepsut'un kırsaz Karagöz Mahallesi civarındaki ormanda, bugün saat 15.00 sıralarında orman yangını başladı.

Bölgeye ilk ulaşan Kepsut Orman İşletme Şefliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Bölgeye sevk edilen 6 helikopter ve 5 uçak da  yangını kontrol altına alma ve söndürme çalışmalarına havadan yaptıkları müdahalerle destek verdemeye başladı.

ÇIKIŞ NEDENİ
HENÜZ BİLİNMİYOR

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürerken, rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

Orman Genel Müdürlüğü, "10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer, 415 personel ile yangınla mücadelemiz sürüyor." bilgisini paylaştı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Balıkesir Valiliği de yangınla ilgili olarak ilk şu bilgiyi verdi: 

"Saat 16.15 itibariyle yangına 6 helikopter, 5 uçak olmak üzere 11 hava unsuruyla müdahale gerçekleşmektedir. Karadan ise 26 arazöz, 9 su ikmal aracı ve iş makineleriyle söndürme çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki dakikalar içerisinde çevre illerden talep edilen ilave hava ve kara söndürme unsurları yangın mahaline ulaşmış olacaktır. Söndürme çalışmaları Valiliğimizin koordinasyonunda Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye ve Jandarma birimlerimizin yoğun gayretiyle sürdürülmektedir. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum bulunmamaktadır." 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yangın bölgesine giderek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yangın haberini alır almaz belediyenin tüm birimlerini alarma geçiren Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da bölgeye hareket etti.

Editör: Haber Merkezi