Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü, Çevre Koruma Daire Başkanlığı, dere yataklarında başlattığı temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Kötü koku, görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması ve kış aylarında yaşanan yoğun yağış nedeniyle taşkınların engellenmesi hedefleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve BASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen temizlik çalışmaları, sadece kent merkezinde değil, ilçelerdeki mahalle derelerinde de sürdürülüyor.

Belediye ekipleri akarsu yatağında oluşan çalı ve yabani otlarla yer yer kapanma noktasına gelmesi sonucunda oluşan taşkınlıklar ve çevreye yaydığı kötü kokuların önüne geçmek amacı ile temizlik çalışmalarını kısa sürede tamamlamak için aralıksız çalışıyor.

Çalışmalar kapsamında; Havran Büyükdere Mahallesi köy içi deresinde bin 300 metre, Havran Küçükdere Mahallesi’nde 320 metre, Burhaniye Kızıklı Mahallesi’nde köy içi deresinde bin 920 metre, Karesi Yeniköy Mahallesi bin 100 metre ve Ayvalık Küçükköy Mahallesi Nikita Deresi’nde 530 metre, Gömeç İlçesi Hacıosman Mahallesinde 1.690 metre, Gömeç İlçesi Karaağaç Mahallesinde 1.000 metre ve Savaştepe İlçesi Soğucak Mahallesi içerisinden geçen Soğucak Deresinin 300 metre olmak üzere toplamda 8 bin 160 metre dere yatağında makineli temizleme ve taşıma işlemlerini gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi