Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen büyük depremin ardından 86 milyon tek yürek olup en güçlü silahı olan yardımlaşmayı harekete geçirdi. Balıkesir'de çocuklar kumbaralarında biriktirdiği harçlıkları, kadınlar evlerindeki çay şekeri, köylüler ambarındaki gıda malzemelerini depremzedelere ulaştırmak yardım merkezlerine akın etti. Balıkesir Kent Konseyi'nin koordine ettiği Avlu'daki yardım toplama merkezindeki manzara milli mücadele yıllarındaki seferberlik halini anımsattı. 

DUYGULANDIRAN GÖRÜNTÜLER

x

Balıkesirliler depremin hemen ardından oluşturulan yardım toplama merkezlerine akın akın gitti. Balıkesir'de kurulan yardım merkezleri arasındaki Avlu Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında toplanan yardım malzemeleri gönüllü vatandaşlar tarafından tasnif edilerek paketleniyor.  Ardından AFAD koordinasyonundaki TIR'lara yüklenerek deprem bölgesine gönderiliyor.

Balıkesir Kent Konseyi, koordine ettiği çalışmalara  katkı sağlayan vatandaşlara teşekkür etti. konseyin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Afetin açtığı yaraları birlikte sarmak için Balıkesir seferber! Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu zor günlerin üstesinden geleceğiz." notu paylaşıldı.

Editör: Haber Merkezi