BALIKESİR Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Necdet Erkan, "Sağlıksız şartlarda bir binanın bodrum katında veya bir mahallede tuttuğu dükkanda üretilen tatlılar hastalığa davetiye çıkarmaktadır" dedi.

Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşları çarşı, pazar ve sokaklarda rastgele tezgah açanlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Vatandaşlardan tanıdıkları esnaftan alışveriş yapmalarını ve bilinen ürünleri tercih etmelerini isteyen Erkan, "Bayram öncesinde tarım müdürlükleri ve belediye zabıtaları denetimleri arttırmalı. Denetimler sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını ve vergisini veren küçük esnaf ve sanatkarın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenir" dedi.

Erkan, Çin'den gelen malların markalarının değiştirilerek, sahtelerinin yapıldığı konusunda duyumlar aldıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Balıkesir Esnaf Odaları Birliği olarak haksız kazanca karşıyız. Bayram dolayısıyla giyimin yanında, daha çok şeker ve tatlı piyasasında talep artışı olmaktadır. Sağlıksız şartlarda bir binanın Bodrum katında veya bir mahallede tuttuğu dükkanda üretilen tatlılar hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Vatandaşlarımız bu tür alışverişleri yaparken, üretim izni olup olmadığına bakmalıdırlar."

Editör: Haber Merkezi