Balıkesir'deki yüzlerce STK'nın oluşturduğu Kuva-yi Milliye Platformunca düzenlenen yürüyüşün Milli İrada Meydanındaki finalinde, platform adına konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz çarpıcı mesajlar verdi.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınır güvenliğini sağlamak, bölgedeki terör örgütlerinin varlığını sona erdirmek için başlattığı "Barış Pınarı Operasyonu"nu Balıkesir’deki tüm sivil toplum örgütleri olarak desteklediklerini anımsatan Filiz, Türk milletinin yeni bir sınavdan geçtiğine dikkat çekerek şunları söyledi:


"Barış Pınarı operasyonun da bir kez daha anladık ki Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. 
Avrupa'da bizleri destekleyen tek devlet olan Atilla’nın Torunları, Macaristan halkına selam olsun. Daha da burada adını sayamadığım bizleri destekleyen devletlere ve onların halklarına selam olsun. 


Türkiye olarak her zaman yanında olduğumuz Filistin ve Suudi Arabistan gibi bu Barış Pınarı operasyonuna karşı Birleşmiş Milletler’de sessiz kalan, karşı imza verenlere ve sadece çıkarları olduğunda bize yaklaşan, işleri düştüğünde kendi çıkarları doğrultusunda bizden sadakat bekleyen devletlere de yazıklar olsun.

Biz Türkler ordusu olan bir millet değil, Milleti olan bir orduyuz. Bütün Türkler bir ordu, katılmayan kaçaktır. Töremizde yazılı harpten kaçan alçaktır"


Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkemiz için canını, kanını veren tüm şehitlerimizle gazilerimizi rsaygı ve şükrana anan Başkan Filiz konuşmasını "Ne Mutlu Türküm Diyene" diyerek tamamladı.

Editör: Haber Merkezi