ÇALIŞABİLİR durumda olan gazilerin erken emeklilikten yararlanma hakkının kaldırılmasının ardından 2013-2016 arasında bu haktan yararlanan 377 gazinin emekli maaşı kesildi. Balıkesir'de ise 9 terörle mücadele gazisi mağdur duruma düştü. 

ASKER KÖKENLİ

VEKİL GÜNDEME TAŞIDI

377 terör gazisinin emeklilik hakkının ‘çalışabilir durumda oldukları’ gerekçesiyle geri alındığını ve maaşlarının da kesilmesini CHP'nin asker kökenli milletvekili Mehmet Ali Çelebi gündeme taşıdı.

ÇELEBİ, “Şimdi bu 377 gazi emekli olmak için 60-65 yaşını bekleyecek. İtibardan tasarruf yapılmazken, bu uygulama vicdanları yaralıyor. Bütçe 377 kişinin emekli maaşıyla kurtulacaksa kurtulsun” dedi.

BALIKESİR'DE

MAAŞI KESİLEN 9 GAZİ VAR

TÜRKİYE Harp Mamülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, söz konusu maaş kesilmesi olayından Balıkesir'de 9 terörle mücadele gazisinin etkinlendiğini bildirdi.

EYLEM VAR

CUMA GÜNÜ SAAT 14.30'da

FİLİZ, terörle mücadale gazilerinin emekli maaşlarının kesilmesiyle ilgili 20 Aralık Cuma günü saat 14.30'da Yeni Sanayi Sitesi 1. kapı karşısındaki Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünde basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.

Dernek üyeleri basın açıklamasının ardından SGK İl Müdürünü makamında ziyaret edip taleplerini iletecek.

Editör: Haber Merkezi