Kepsut İlçesine bağlı Karagöz Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, yapılan hızlı ve etkili müdahale ile kontrol altına alındı. 

Vali Hasan Şıldak yangın ihbarının ardından ekiplerin karadan ve havadan yürüttüğü müdahale çalışmalarını bizzat yerinde takip etti. 

Ormanlık alanda başlayan ve saatteki hızı 70 km’yi bulan rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına 11 helikopter ve 10 uçakla havadan, 40’tan fazla arazöz ve su ikmal aracıyla yerden müdahale edildi. 400’ün üzerinde yangın söndürme personelinin görev aldığı yangın saat 20.40 itibariyle kontrol altına alındı. 

ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Çıkış sebebinin araştırıldığı yangınla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şıldak, şunları söyledi:

"Yanan alanın etrafı çevrilerek soğutma çalışmalarına başlanmıştır. İlimizde hazır bulunan kara ve hava söndürme unsurlarına çevre illerden çok sayıda destek sevkedilmiştir. Yangın alanındaki elektrik hattının zarar görmesi nedeniyle enerji verilemeyen kırsal mahallelerimize en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir. Kepsut İlçemizdeki yangın, iyi bir planlama ve koordinasyon, hızlı bir müdahale ile kontrol altına alınmıştır.

EKİPLERE TEŞEKKÜR

Çalışmalara katılan ve destek veren, başta Orman Teşkilatımız olmak üzere bütün kurumlarımızın değerli personeline teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza, Kepsut’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." 

Editör: Haber Merkezi