VALİ Yılmaz Arslan, Kütahya-Balıkesir karayolu çalışmalarına ilişkin, "Balıkesir kısmında az bir iş kaldı, Kütahya kısmında arazi şartları bize göre daha kötü olduğundan birkaç aya biter" dedi.

Arslan, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'yi ziyaret ederek, bir süre görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiftçi, "Balıkesir Valimiz Yılmaz Arslan dönem arkadaşım ve bu vesileyle kendilerine 'hoş geldiniz' diyorum" dedi.

Çiftçi'ye "hayırlı olsun" ziyaretinde geciktiğini ancak geç de olsa bunu telafi etmek üzere kente geldiğini belirten Arslan ise Kütahya-Balıkesir karayolu çalışmalarının iklim şartları gereği güçlükle ilerlediğini söyledi.

Arslan, şöyle devam etti: "Sonuçta bunlar makine değil insan çalışıyor. Buna rağmen çok büyük mesafeler alındığını düşünüyorum. Bundan 1,5 sene evvel önceki Kütahya Valimiz ile gittiğimizde gözümüzün önünde devasa bir çalışma vardı ve 'bu bitmez' deniliyordu. Vatandaş da böyle söylüyordu. Tabi bu 30 yılın hikayesi olduğu için 'bitmez' deniliyordu. Zannediyorum Balıkesir kısmında az bir iş kaldı, Kütahya kısmında arazi şartları bize göre daha kötü olduğundan birkaç aya biter. Önemli bir kısım da bitmiş sayılır."

Yollarda heyelanlar yaşandığını ve bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini anlatan Arslan, çalışmaların gecikmesine bunun da etken olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi