KUVA-Yİ Milliye Şehri Balıkesir, deprem bölgesinin yaralarını sarmak amacıyla tam bir seferberlik ruhuyla başlattığı yardım kampanyası dalga dalga yayılıyor. Çocuklar kumbaralarında biriktirdiği harçlıkları, kadınlar evlerindeki çay şekeri, köylüler ambarındaki gıda malzemelerini bağışlarken manzara Kurtuluş Savaşı esnasındaki seferberlik halini anımsattı.

Seferberliğe toplanan 2 tır dolusu ayni yardımı bölgeye göndererek katılan Vefalı Yurt Kepsut'ta bir vatandaşın, ahırındaki 7 aylık Düvesini bağışlaması "bu millet yıkılmaz" dedirtti. 

Vatandaşın bağışladığı hayvan, Kepsut Belediyesi tarafından açık arttırma usulüyle satışa çıkarıldı. 

Hayırsevere gösterdiği örnek davranışı nedeniyle teşekkür eden Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul şu açıklamayı yaptı:  

Vefalı Yurt Kepsut'umuz yardım sever hemşehrimiz 8 Aylık Düve'sini deprem bölgesindeki kardeşlerimize bağışladı.

En yüksek fiyatı veren hayırsever vatandaşımıza sahiplendirilip gelirinide deprem bölgesindeki kardeşlerimize ulaştıracağız.

Almak isteyenler  +90 533 370 08 88  WhatsApp hattına veya  burayı tıklayarak fotoğrafın altına bırakacakları mesaj ile ücret yazarak bize ulaşabilir." 

Başkan Cankul'un yaptığı paylaşımın altına çok sayıda isim fiyat bıraktı. İlk teklifi Tahsin Ertop 5 bin lira ile başlatırken Hamdi İlkdoğmuş 10 bin, Ayhan Aydoğan 12 bin, Ramazan Ertop ise 15 bin liralık teklif bıraktı. Düve en yüksek teklifi verene satılarak geliri depremzedeler için açılan AFAD hesaplarına yatırılacak.

2 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Kepsut'ta toplanan yardımlar tasnif işleminin ardından bugün tırlara yüklenerek deprem bölgesine gönderildi. 

Editör: Haber Merkezi