BALIKESİR'in Dursunbey ilçesi geçen 9 Kasım Cumartesi günü tarihi bir gün yaşadı.  
İlçenin makus talihini tersine döndüren proje ve hizmetlerin mimarı olan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesi’nin tanıtım toplantısında ülkenin önde gelen isimlerini ağırladı. 

DURSUNBEY'in ABİSİ
Bu isimlerden biri de, Ankara'da tek başına Dursunbey'in en büyük lobi faaliyetini yürüten Yüksek Seçimk Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven idi.

PAHA BİÇİLMEZ
Bugüne değin ilçedeki pek çok sorunun çözümü yanı sıra hizmetin gelmesinde öyle yada böyle katkısı bulunan Sadi Güven, hemşehrileriyle hasret giderdiği günde manevi değeri paha biçilmez hediye aldı.

DUYGULANDI
Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile birlikte belediyede ağırladığı Sadi Güven'e, ilçenin 1906 ila 1911 yılları arasında belediye başkanlığını yapan babasının dedesi Hüseyin Güven'in (Cıbıroğlu)  fotoğrafını hediye etti. 


Sürpriz karşısında bir an şaşkınlığını gizleyemeyen YSK Başkanı Sadi Güven, dedesiyle ilgili anılarını gözünde canlandırıp hayli duygulandı.

O günleri yaşamasına vesile olan başkan Bahçavan'a teşekkür etti.

DURSUNBEY'in İLK BAŞKANIYDI

DURSUNBEY BELEDİYESİ HAKKINDA
Dursunbey Belediyesi 1900 yılında kurulmuştur. 
Daha önce Bursa sancağına bağlı olan Balat, daha sonra 19. yüzyılda Karesi sancağına bağlanmıştır.
Dursunbey, Balıkesir Mutasarrıflığına bağlı "Balat" adi ile anılan bir bucak merkezi iken 1918 yılında ilçe haline getirilmiştir.

 

Editör: Haber Merkezi