Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Cem Dinç, "torba kanun" olarak bilinen değişiklik çerçevesinde il genelinde 300 milyon liralık yapılandırma hedeflerini aştıklarını söyledi.
Her yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Sosyal Güvenlik Haftası' Balıkesir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelek sunuldu. SGK İl Müdürü Dinç, yardımcılarıyla birlikte Otel Elit Asya'da düzenlediği basın toplantısında çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Cumhuriyet tarihinde devlete olan borçlara ilişkin en büyük yapılandırmayı öngören ve kanun değişikliğinin Balıkesir'e yansımalarıyla ilgili değerlendiren Müdür Dinç, 25 Şubat 2011 tarihinde başlayan yapılandırma süresinin 2 Mayıs'ta bittiğini ancak sürenin 1 ay daha uzatıldığı söyledi.
Sürenin Mayıs ayının sonunda biteceğini dile getiren Dinç, borcu olan vatandaşların bu süreyi değerlendirmeleri çağrısında bulundu. "20 bin başvuru ve 300 milyon liralık borcun yapılandırılmasını bekliyorduk" diyen Dinç, "Şu ana kadar 30 bin kişinin başvurusunu sonuçlandırdık. Önümüzdeki 15 günde bu rakamın daha da artmasını bekliyoruz. Hedefimizi tutturduk, hatta geçtik. Amme alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin kanunun çıktığı 25 Şubat 2011 tarihinden bu yana personelimizin yoğun gayretleri neticesinde aldığımız 30 bin başvuruyu değerlendirerek sonuçlandırdık. Pazar günü, resmi tatil günlerinde dahi kuruma gelerek çalışmalarımızı sürdürdük. Bu gayretli çalışmalarından dolayı tüm personelimi kutluyorum. Bir de bunun vatandaş tarafından bakıldığında beklemeden hizmet almanın, büyük bir borç yükünden kurtulmanın rahatlığını yaşıyorlar. Hal böyle olunca da herkes durumundan memnun oluyor" dedi.
Sosyal Güvenlik Haftası'ndaki etkinlikler kapsamında yapılacak olan faaliyetlerden de bahseden SGK İl Müdürü Cem Dinç, en çok prim ödeyen 5 işverene plaket verileceğini kaydetti. Dinç, ayrıca Özürlüler Derneği ile birlikte bir etkinlik düzenleyeceklerini ve aynı gün şehitlik ziyareti yapılacağını bildirdi. Hafta nedeniyle 20 Mayıs Cuma günü TRT Sanatçısı Gökhan Sezen Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir konseri verecek. Ayrıca son olarak da 21 Mayıs Cumartesi günü ise Yaşyer Köyü'nde SGK Hatıra Ormanı oluşturulacak.