Karesi Belediyesi; Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Sağlıklı Kentler Birliği'nin ardından merkezi İspanya'nın Barselona kentinde bulunan 'Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCGL-MEWA) ile Tarihi Kentler Birliği'ne üye oldu.

Kentte güçlü ve etkin bir yerel yönetim alt yapısı oluşturmak, hem ulusal hem de uluslararası kurumlarla dinamik ve etkili bir işbirliği oluşturmak amacıyla çalışmalarına yön veren Karesi Belediyesi, şehre ve yerel yönetimlere katkı sağlayacak kuruluşlarla işbirliğine gidiyor. Belediye, birlik üyelikleri ile proje geliştirme, deneyim paylaşma ve bütçe desteği alma imkanına sahip olacak.

BİLGİ VE DENEYİM ALIŞVERİŞİ GÜÇLENECEK

Karesi Belediyesi'nin UCGL-MEWA üyeliği, 18-20 Nisan tarihleri arasında Gaziantep'te 15 ülkeden 50 belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirilen UCGL-MEWA kongresinde kesinleşti. Karesi Belediyesi ve Karesi İlçesi'ne büyük katkı sağlayacak olan UCGL-MEWA, "yerel yönetimler arasında ve dünya toplumu içinde, işbirliği yoluyla, yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını geliştirerek, demokratik yerel yönetimin dünya ölçeğinde birleşik sesi ve sözcüsü olmak" vizyonu ile çalışmalarına yön veriyor. Karesi Belediyesi ise üyeliği sayesinde yerel projelerin desteklenmesi için oluşturulan fonlardan yararlanabilecek, diğer ülkelerdeki yerel yönetimlerle bilgi ve deneyim alışverişini güçlendirecek.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NE ÜYE OLDU

UCGL-MEWA ile gerek demokrasinin güçlendirilmesi gerekse ortak proje noktasında çalışmalar yapmaya hazırlanan Karesi Belediyesi aynı zamanda ülkemizin her bölgesinden üyesi olan ve gücünü üye belediyelerinin sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinden alan Tarihi Kentler Birliği’ne üye oldu. Karesi Beyliği ve Kuvayi Milliye Hareketi'nden beslenen tarihi mirasını geleceğe taşımayı ve geliştirmeyi hedefleyen Karesi Belediyesi, üyelik sayesinde ilçe sınırları içerisindeki tescilli anıt eserlerin ve sit alanlarının korunması, uygulama aşamasında ihtiyaç duyulan desteği Tarihi Kentler Birliği'nden alabilecek.
UCGL-MEWA'NIN VİZYONU

Teşkilat Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı UCGL-MEWA'nın vizyonu; yerel yönetimler arasında ve dünya toplumu içinde, işbirliği yoluyla, yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını geliştirerek, demokratik yerel yönetimin dünya ölçeğinde birleşik sesi ve sözcüsü olmaktır.

TARİHİ KENTLERİ BİRLİĞİ'NİN VİZYONU

Tarihi Kentler Birliği vizyonu; Medeniyetlerin buluşma noktasında yer alan Türkiye'nin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunu koruyup gelecek nesillere aktarmaktır. 
Editör: Haber Merkezi