İvrindi'de, "Destancı Kör Mustafa' diye tanınan, görme engelli halk ozanı Mustafa Kurçen (59), hayırsever bir iş adamının desteğiyle ameliyat olacak.

Doğuştan görme engelli olan, bu nedenle okula hiç gidemeyen Kurçen, sırtında torbası, kolunda değneği ve elinde darbukası ile ilçe ve semt pazarlarını dolaşıp, bölgenin kültürünü yansıtan deyişler ve türküler söyleyerek geçimini sağlıyor.

İstanbul'da özel bir hastanede, isminin açıklamasını istemeyen bir hayırseverin yardımıyla ameliyat olacağını söyleyen Kurçen, "Beş metreye kadar önümü görebilsem bana bu yeter, bu kadarı beni idare eder. Çocuklarımı, eşimi ve beni seven dostlarımı görebilmeyi çok ve çok istiyorum" dedi.

Kurçen, daha önce de bir üniversite hastanesinde yapılacak ameliyatla gözlerinin açılacağının kendisine söylendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bir türlü yokluk nedeniyle beceremedim. Üniversitelerden ve profesörlerden yardım bekliyordum, bana ve gözlerime ışık versinler diye, ama kimse ilgilenmedi benimle. Ben tamamen görsem bile, yine "Destancı Kör Mustafa" olarak anılmaya devam edeceğim. Bugüne kadar sevenlerim bana yaşam verdi ve beni kucaklayıp kolladı. Allah onların hepsinden razı olsun. "

Edremit Körfezi'ndeki ilçe ve semt pazarlarında darbuka çalıp, türküler söyleyerek halkın verdiği paralarla ailesini geçindirdiğini ve çocuklarını okuttuğunu anlatan Kurçen, ileri yaşına rağmen inatla "Destancılık" geleneğini devam ettireceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi