Kültürel ve Tarihi donelerini ve Yağcıbedir Halısı’nı tanıtmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 13'ncüsü düzenlenecek Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat günleri 3-4-5 Eylül tarihlerinde kutlanacak.Festival hazırlıkları tüm hızıyla sürerken İlçeye yurtdışından gelecek konukların kayıtları da sürüyor.

Geçmiş yıllara nazaran bu yıl yabancı konukların ilçeye gelmesini organizasyon firması değil Sındırgı Belediyesi ve Sındırgı Arge proje ekibi üstleniyor. Birçok ülkeden yabancı konuğun ilçeye gelmesi beklenirken bu yıl festivalin Ramazan Bayramı’na denk gelecek olması da katılımı arttıracak. Festival süresince verilecek konserler ile 3 gün boyunca Sındırgı halkı ve misafirler doyumsuz anlar yaşayacak.

Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul her yıl geleneksel olarak düzenledikleri etkinlikler için çalışmaların sürdüğünü etkinlik programının hazırlandığını ve konserler için ünlü sanatçılar ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Ertuğrul bu yılda dolu dolu bir festival yaşatacaklarını belirtirken amaçlarının Sındırgı’nın ve Yağcıbedir Halısı’nın adını tüm dünyaya duyurmak olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi