BALIKESİR'in Erdek ilçesinde köpek katliamı yaşandı. "Bunu yapanlar insan olamaz" dedirten olayda çok sayıda köpek zehirlenerek öldürüldü.
Katliama tepki gösteren Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, belediye başkanlarına hayvanlar için yaşam alanları yapmak zorunda olduklarını hatırlattı.


Erdek'in çeşitli bölgelerinde hayvanseverlerin beslediği köpeklerin, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlenerek öldürüldüğü öne sürüldü.

KİM YAPTIYSA HESABINI VERMELİ


Olay Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey tarafından kamuoyuna duyuruldu. 
Öldürülen köpeklerden ikisinin fotoğrafını da paylaşan Canbey, "Erdek'te çok sayıda köpek zehirlenerek katledilmiş. Yani hayvanlara sahip çıkmak ve barınak yapmak yerine kurtulmak için kesin çözüme başvurmuşlar. Bu katliamı kim yaptıysa hesabını vermeli..." ifadesini kullandı.
Duyarlı vekil Mustafa Canbey, sosyal medya hesaplarından katliama tepki gösterirken "Belediye başkanları da bu kimsesiz hayvanlara yaşam alanları oluşturmak zorunda" hatırlatmasında bulundu. 
"Hiç kimse kusura bakmasın bu tür durumlara sessiz kalmayacağız." diyen Canbey'in tepkisini dile getirdiği paylaşımı şöyle: 

ÇOK SAYIDA KÖPEK ORTADAN KAYBOLUNCA
ERDEK'te hayvanserveler, besledikleri köpeklerin ortadan kaybolmasıyla şaşkına döndü. Kimi vatandaşlar sosyal medya hesaplarından 'kayıp' paylaşımında bulundu.

 

BELEDİYE SUÇLAMALARI REDDETTİ

balikesirim.net'in Türkiye gündemine taşıdığı Erdek'teki köpek katliamı ile ilgili son dakika gelişmesi.

Hayvanseverler katliamın peşine düşüp savcılığa suç duyurusunda bulundu. Erdek Belediyesi ise suçlamaları reddetti.

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı köpek ölümlerinin sorumlusunun Erdek Belediyesi olduğu iddialarını reddederek, köpek ölümlerinin katil ruhlu bir şahsın, korumasız zavallı hayvanlara saldırısı olduğunu kaydetti.
Yapakçı, " 'Belediye zehirlemiştir.' gibi bize yapılan bu yakıştırma şık değil.. Sorumlusu kimse bulunsun, cezalandırılsın." dedi.

16 KÖPEK ÖLÜSÜ BULUNDU

Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan, "Bu elim olayda 16 can alındı. Vatandaşın biri hayvanlardan rahatsız olduğu için zehirli et, kıyma atıyor muhtelif yerlere. Hayvanlar da inanılmaz bir şekilde acı çekerek can verdiler. Yapılan katliamdır, caniliktir, cinayettir." Değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Erdek temsilcisi savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.
 

Editör: Haber Merkezi