Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan deprem felaketine karşı Edremit Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına Edremitliler büyük bir duyarlılık örneği gösterdi. Vatandaşlar yardım kampanyasının başlatılmasıyla birlikte Şükrü Tunar Kültür Merkezi ve belediye şubelerinde ki yardım toplama merkezlerine akın etti.


Vatandaşlar tarafından getirilen çadır, ısıtıcı, battaniye, yorgan, uyku tulumu, kışlık kıyafet, bebek bezi, mama, biberon, kuru gıda, el feneri, pil, powebank, hijyenik ped, iç çamaşırı, eldiven, bere, ayakkabı, bot, sıvı sabun, tuvalet kağıdı, kağıt havlu gibi ihtiyaç malzemeleri yardım toplama merkezlerinde ayrıştırıldı.

Belediye ekipleri ve gönüllü vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen çalışmalarda yüzlerce kişi insan zinciri oluşturarak yardım malzemelerini araçlara yükledi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’da gece saatlerine kadar süren çalışmalara bizzat katılarak yüklemeye yardımcı oldu.

İki gün içerisinde toplanan yardım malzemelerinin ilk kısmı 6 tır, 2 kamyon ve 2 kamyonet olmak üzere toplam 10 araçla deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıktı.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi önünden yardım konvoyunu yolcu eden Başkan Arslan, “Biz Edremitliler olarak kocaman bir aileyiz. 2 gün içerisinde 6 tır, 2 kamyon ve 2 kamyoneti güzel yürekli kentlilerimizle birlikte hazırlayıp deprem bölgelerine doğru yola çıkardık. Duyarlılık gösteren tüm komşularımıza teşekkürlerimizi sunuyorum Durmak yok çalışmaya devam edeceğiz. Dayanışma ile bugünleri de hep birlikte aşacağız.” dedi.

Deprem felaketinin yaraların sarmak için büyük bir duyarlılık göstererek kampanyaya ilk gününde buyana büyük destek veren Edremitliler, ihtiyaç duyulan ürünleri Şükrü Tunar Kültür Merkezi ile belediye şubelerine getirebilirler.

Editör: Haber Merkezi