Göreve geldiğinden bu yana belediyecilik çalışmalarını başarı ile gerçekleştiren başkan Yavaş doğumdan ölüme kadar her alanda vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. AK Parti belediyeciliğinin beş temel unsurunu yerine getiren başkan Yavaş Sındırgı’da hizmet belediyeciliğinin yanında, sosyal belediyeciliğin en verimli şekilde gerçekleşmesini de sağladı.

Gönül Belediyeciliğine geçiş sürecinde de çalışmalarını hızla sürdüren ve sahada çalışan farklı ekiplerle Sındırgı ilçesinin sosyal doku analizini çıkaran başkan Yavaş “ Bizim tek bir sevdamız var. Memleket sevdası. Bu yüzden 2004 – 2009 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı 2014 yılında arttırarak ilçemizi geleceğe taşımak adına ortak akılla birçok başarılı projeye imza attık. İlçemizin kangren olan sorunlarını çözmek için gecemizi gündüzümüze verdik. Geçmiş dönemleri ve belediye başkanlarını kötülemek, karalama siyaseti yapmak yerine bütün enerjimizi ilçemizi daha fazla nasıl geliştirebiliriz, istihdamı nasıl arttırabiliriz, belediye hizmetlerimizi vatandaşlarımıza nasıl ekonomik kazanca dönüştürebiliriz derdinde olduk. Genel sorunlar çözüldü şimdi ise kapı kapı dolaşıp vatandaşlarımızın durumunu, sosyal yaşantılarını inceliyor, çalışmalarımıza, projelerimize yön vermek için yine vatandaşlarımızın görüşlerini alıyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğunu sağlamak, ailemizin her ferdine hizmet götürmek için bu proje çok önemli. Yeni projelerimizle sahalardayız. ” Sözleri ile projenin önemini anlattı.

Başkan Yavaş “ Geçmişi Kötüleyen Değil Ders Alan Olduk “

Geçmişi ve kişileri karalamak, kötülükleri görmek yerine geçmişteki güzellikleri, değerleri örnek alarak çalışmalarına devam ettiğini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Bizim en büyük hayalimiz neydi? Öncelikli hedefimiz ne oldu? İlçemizi geçmişteki güzel günlerine çağımız koşullarına ayak uydurarak taşımak. 80’li yıllara kadar İzmir İstanbul yolu üzerinde bulunan ilçemizi eski canlılığına kavuşturmak. Bunun için de vakit kaybetmedik, boş işlerle uğraşmadık. Söylenenlere kulak asmadık. Yok belediyenin borcu varmış, yok bu başkan şöyle yapmış. Biz hizmet adamıyız, gönül adamıyız dedik. Memleketimizin sorunlarıyla dertlendik. Önce ulaşım dedik, merkezde turizm, kırsalda sulu tarım dedik… Hedeflerimize ulaşmak adına önemli projelere imza attık. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullandık, büyükşehir ve devlet destekleriyle finansal gücümüzü arttırdık. Vatandaşlarımızla, STK’larımız, esnaflarımız ve farklı kesimlerle el ele verdik, sorunları çözdük, eksik hizmetleri tamamladık. Yapılanları ekonomik kazanca dönüştürmeye başladık. AK Parti belediyeciliği demek vatandaş odaklı hizmet demek. Bizlerde bu anlayışla gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. “ dedi.

Cumhur İttifakı İle Daha Güçlü

31 Mart 2014 seçimlerine Cumhur ittifakının belediye başkan adayı olarak girecek olan mevcut belediye başkanı Ekrem Yavaş seçim çalışmalarına da hız verdi. 24 Haziran seçimlerinden bu yana ittifak bağlantılarını sürdüren ve başarılı bir seçim atmosferi geçiren Cumhur ittifakında birliktelik ilk günkü heyecanla devam ediyor. Başkan Yavaş seçim çalışmalarını da AK Parti ve MHP teşkilatları ile birlikte gerçekleştiriyor. Hafta sonu mesaisini düğün, hayır ve mahalle ziyaretleri ile geçiren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a AK Parti ilçe başkanı Mehmet Cemil Atla, MHP İlçe Başkanı İsmail Tavşanoğlu ve meclis üyeleri de eşlik etti.

2014 yılından bu yana esnaf ve mahalle ziyaretlerine önem veren başkan Yavaş “ Bizim yerimiz vatandaşlarımızın yanı, doğumdan ölüme her an yanlarında olmaya çalıştık, birlikte olmaya devam edeceğiz. Millete efendi değil hizmetkâr olduk. Çıraklık, kalfalık dönemini bitirdik. Halkımızla el ele verdik, ilçemizde sayısız hizmeti gerçekleştirdik. Dün olduğu gibi yine milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Vatandaşlarımızın teveccühü ile 2014 seçimlerinde AK Parti’li bir belediye başkanı olduk. Partimiz AK Parti oldu ancak 10 yıllık görev sürecimizde tüm vatandaşlarımıza eşit olduk.

Parti rozetimizi bir kenara koyup, memleketimizin dertleri ile dertlendik, kimseyi ayırt etmeden vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için mücadele ettik. 31 Mart seçimlerine de inşallah Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan , MHP Genel başkanı Sn. Devlet Bahçeli’nin tensipleri ve vatandaşlarımızın da desteği ile Cumhur ittifakının adayı olarak gireceğiz. Milletimizin gönlünde yer eden cumhur ittifakının dayanışmasını hiç kaybetmedik, milliyetçilik şuurunu her zaman ön planda tuttuk. Birlikte daha güzeliz, daha güçlüyüz. Cumhur ittifakı memleket için dertlenmeye, gece gündüz demeden çalışmaya hazır. Daha güzel bir Sındırgı ancak birlikte mümkün.” Sözlerine yer verdi.

AK Parti İlçe başkanı Mehmet Cemil Atla AK belediyeciliğin cumhur ittifakı ile daha da güçleneceğini belirtirken MHP İlçe başkanı İsmail Tavşanoğlu da “Taşıdığımız sorumluluk bilinciyle hareket etmeye her bir insanımıza dokunmaya devam ediyoruz. Ekrem Yavaş başkanım işin ehli. Sındırgı ehline emanet. Bizler de sonuna kadar yanındayız. "Beka İçin Milli Karar, Cumhur İçin İstikrar" sözleri ile düşüncelerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi