TARIM ve Hayvancılığın Başkenti Balıkesir'de yeniden üretim seferberliği başlatıldı. Bu amaçta Kepsut Belediyesi de ilçedeki üreticilere belediyeden tohum desteğinde bulundu.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, mısır tohumu dağıtım programındaki konuşmasında, "Tohum Bizden, Hasat Sizden" diyerek üreticileri desteklemeyi sürdüreceklerini bildirdi. 

Cankul şöyle konuştu:

"Dünyanın içinde bulunduğu küresel gıda sıkıntısı hepimizi ilgilendiriyor. Bizler Tarım ve Hayvancılık alanında çiftçimize her daim desteğimizi arttırarak geldik fakat bu küresel sıkıntılarda daha da fazla bu konuda çalışmamız ve üretmemiz gerektiğini bir kez daha anladık. Belediyemiz ve KESPİT Kooperatifimiz olarak tarım ve hayvancılık yapan üreten çiftçimizi daha fazla desteklemeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde başlattığımız ve devam eden AŞI projesi çiftçimize büyük katkı sağlayacak, aynı zamanda bugün başlattığımız yeni proje ile ilçemizde üretim yapan çiftçilerimize Tohum desteğimiz ile üretime katkı sağlayacağız.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz kayıtlı yaklaşık 2100 çiftçimizi kapsayan destek projemiz başvuru yapan yaklaşık 700 mısır üreticisine tohum desteği ile başladı ve arpa, buğday, yulaf gibi tohumlarla destek sağlanarak tohum dağıtımları devam edecek.

İlçe Kaymakamımız Sayın Altay Karadağ, AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Yılmaz, MHP ilçe Başkanı Sayın Tuncay Kılınç, İlçe Tarım Müdürü Sayın Faruk Öksüz ve değerli çiftçilerimizin katılımı ile bugün tohumlarımızın dağıtımı başladı.

Bizler; Belediyemiz Kırsal Hizmetler Müdürlüğü proje ekiplerimiz ile çiftçimiz için daha fazla destek daha fazla imkan üretmeye devam edeceğiz. Tarlada tohum bizden, bol hasat çiftçimizden olmasını temenni ediyor, çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum."

Editör: Haber Merkezi