Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinin başında tahmin edebileceğiniz gibi Muğla geliyor. Muğla’nın öne çıkan yerlerinden birisi Akyaka! Bütçeniz uygun olduğu takdirde Akyaka’yı mutlaka görmelisiniz. Ancak, Akyaka’ya gitmeden evvel otel rezervasyonu yaptırmalısınız. Akyaka otelleri; beklentilerinizi karşılayacak seviyededir. Fakat, erken rezervasyon olmadığı takdirde bu otellerde kalmanız pek mümkün değildir. Yazımız sayesinde Akyaka hakkında çok işinize yarayacak türden bilgiler alabilirsiniz.

Akyaka’da Ne Yapılır?

Akyaka; kendisini ziyaret edenlere birçok fırsat sunuyor. Her şeyden önce, burada yapabileceğiniz çok sayıda aktivite olduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa su sporları sayesinde çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Akyaka’nın soğuk sularında yüzmeyi denemelisiniz. Kano, tekne turu, çadır ve kamp tatili gibi seçenekler de sizleri bekliyor. Yolunuz Akyaka’ya düştüğü takdirde ilk olarak Azmak Nehri’ne gitmelisiniz. Muğla; yaz aylarında tahmin edebileceğiniz gibi sıcaktır. Söz konusu sıcaklıktan etkilenmemek adına kendinizi Akyaka’nın soğuk sularına bırakabilirsiniz. Azmak Nehri; bilhassa soğuk suyu ile öne çıkıyor. Hatta, insanın vücudunda buz etkisi oluşturduğunu da söylemek gerekir.

Akyaka Plajı; yolunuzun mutlaka düşmesi gereken yerlerden birisi! Burada harika bir gün geçirebilirsiniz. Gündüzleri plajın tadını çıkarabilirsiniz. Ardından, gün batımını da Akyaka Plajı’ndan izleyebilirsiniz. Akyaka Plajı; gün batımını izleme konusunda Türkiye’nin belki de en iyi yeridir. Buna ek olarak, Azmak Nehri’nde tekne turu da yapabilirsiniz. Ortalama 10-15 kişinin katıldığı bu tekne turları sayesinde Akyaka’nın güzellikleri hakkında bilgi alacaksınız. Nehrin tertemiz sularında balıklarla beraber dibi görerek yaşayacağınız bu aktivite sizi çok mutlu edecek.

Azmak tekne turunun ardından işinizin bittiğini düşünmeyin! Bilhassa Akyaka’nın diğer koylarını da görmeniz gerekiyor. Bu noktada, vakit kaybetmeden Akyaka’nın diğer koyları için düzenlenen tekne turlarına katılmalısınız. Tekne turları günübirliktir. Koyları tek başına ziyaret etmek istediğiniz takdirde bu iş için en az birkaç gününüzü ayırmanız gerekiyor. Ancak, tekne turu sayesinde birbirinden güzel koy ve plajları görme şansına erişebilirsiniz. İstediğiniz takdirde Akyaka’da kamp da yapabilirsiniz. Ancak, sorunsuz bir konaklama istiyorsanız tercihiniz kesinlikle Akyaka otelleri olmalı!

En İyi Akyaka Otelleri

Akyaka otelleri zannedildiği gibi yüksek fiyatlı değil! Hatta, Muğla’daki diğer tatil bölgelerinde yer alan otellere kıyasla çok uygun fiyatlı olduğunu söylemek gerekir. Gelin, en iyi Akyaka otelleri hakkında bilgi verelim!

  • Yücelen Otel: Dört yıldızlı Akyaka otelleri arasında yer alır.

  • Kerme Ottoman Konak: Bir diğer dört yıldızlı Akyaka oteli olmakla beraber Azmak Deresi’ne yakın oluşu ciddi bir avantajdır.

  • Three Palms Suites: Üç yıldızlı Akyaka otelleri arasındadır. Göl ve bahçe manzaralı oda seçenekleri ile dikkat çeker. Bilhassa göl kenarında oluşuyla müşterilerini mutlu eder.

  • Padok Premium Hotel and Stables: Lüks Akyaka otelleri arasındadır. Gören herkesi kendisine hayran bırakan manzarasıyla dikkat çeker.

(bu bir editoryal içeriktir)

Editör: Haber Merkezi