Avlu Balıkesir Alışveriş ve Yaşam Merkezi 2. Etabının açılışı ünlü şarkıcı Gülben Ergen konseriyle yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi kurucu başkanı A. Edip Uğur döneminde yapımına başlanan ve bazı dönemlerde sekteye uğrayan proje, Yücel Yılmaz dönemiyle birlikte 2. etabı da tamamlandı.

Açılış 24 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

ÇOCUK KÖYÜ DE ONUN KONSERİYLE AÇILMIŞTI

Tanınmış şarkıcı Gülben Ergen Balıkesir'in vizyon projleri arasındaki Avlu alanındaki Çocuk Köyü'nün 2015 yılındaki açılışında da konser vermişti.

AVLU ALIŞVERİŞ ve YAŞAM MERKEZİ

Açık alışveriş merkezi konseptine sahip olan Avlu Balıkesir, 240.000 m² toplam alan üzerinde kuruludur. Balıkesir sosyal yaşamının merkezinde yer alacak olan projede kiralanabilir alanların toplamı 31.410 m²'dir. İki etaptan oluşan proje kapsamında Balıkesir Ticaret Odası binası, Çocuk Köyü, Fuar ve Kongre Merkezi, Sergi Salonu binası, Teleferik, Sinema Merkezi, Ticari Birimler, Gölet, Seyir terasları, Amfiler ve Havuz Sahnesi bulunmaktadır. Yanı sıra, koşu parkuru, fitness alanları ve Çay Deresi üzerinde yer alacak olan deniz araçları projenin kentle bütünleşmesi için önemli unsurlardır. 

Yukarıdaki özellikleriyle tasarlanan Avlu'da bazı bölümler, merhum Edip Uğur'un görevinden istifa etmek zorunda kalmasının ardından projeden çıkarıldı. 

Editör: Haber Merkezi