Aromatik bitki üretimi ve araştırmaları konusunda Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri haline gelen Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘Balıkesir Aromaterapi Festivali’ne; ülkenin dört bir yanından aromaterapi meraklıları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Katılımcılar, morun en güzel tonuna hakim lavanta tarlasında, birbirinden güzel fotoğraflar çekildi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye’de bulunan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) eşsiz bir festivale ev sahipliği yaptı. “Tarladan Hasada İyilik, Sağlık, Güzellik” temasıyla gerçekleştirilen festival, 4 gün boyunca binlerce kişiyi ağırladı. BAÇEM’in koleksiyon bahçesi ile aromatik bitkilerin yer aldığı tarlaları görmek, hasadına katılmak ve morun en güzel tonuna hakim lavanta tarlalarında fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar, festivale yoğun ilgi gösterdi. Festival alanına kurulan salıncaklar ve diğer aksesuarların önünde poz veren vatandaşlar, birbirinden renkli kareler elde etti. 

BU GÜNE KADAR Kİ EN KAPSAMLI FESTİVAL


Diğer yandan bu güne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı aromaterapi festivali olmasıyla da aromaterapi sektöründe; araştırma yapan, faaliyet gösteren firma ve kişiler de büyük katılım sağlayarak markalarını tanıtmak amacıyla stant açtı. Aromaterapide kullanılan bitkilerin; tarladan hasadına, hasattan distilasyonuna ve elde edilen esansiyel yağların toplumda tamamlayıcı tedavide kullanımına, veteriner hekimlikte kullanımına ve aromaterapötik ürünlerin tüketiciye ulaştırılmasına kadar geçen süreçlerin konunun uzmanları tarafından anlatıldığı etkinlikler ve seminerler düzenlendi. 

EŞ ZAMANLI BİRÇOK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Aromaterapinin her yönüyle değerlendirildiği seminerler, festivale katılamayan aromaterapi meraklılarının da erişebilmesi için Youtube hesabı üzerinden canlı olarak yayınlandı. Seminerlerin yanı sıra festivalde; eğitimlerden atölye çalışmalarına, tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadından bisiklet turuna kadar birçok etkinlik eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 

KAZDAĞLARI’NDA YAPILAN KAMPLA SONA ERDİ


Katılımcılarına; toprak ve bitkilerle yakından tanışma, teknik bilgi ve pratik beceri kazanma imkânı sunan festivalin son günü, Kazdağları’nın eşinde Darıdere Tabiat Parkı’nda yapılan kampla sona erdi. Festival alanında; SAMİDA ve Ozan Karagöz Ortaçağ Müzikleri konseri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, kamp alanında da Tarz-ı Vefa Kervanı, Cem Güneri ile Ritim Atölyesi, Özge Ünkap konserleri gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi