Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, pandemide insanların evlerinde bunaldığını belirterek, kontrollü sosyal etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi. Avcı, “İlkini 1-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Altıeylül Kitap Fuarı’nı sürekli hale getirmek istiyoruz. Kurtdereli Spor Salonu karşısındaki Atatürk Açık Otoparkında yapacağımız Kitap Fuarı’nda Askıda Kitap uygulaması yapacağız. Yazarları okullarda öğrencilerle buluşturacağız” dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Sabri Uğur Millet Kıraathanesi’nde düzenlediği toplantıda 1-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Altıeylül Kitap Fuarı’nda yapılacak etkinlikleri anlattı.

Avcı, şöyle konuştu:

“Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır herhangi bir etkinlik düzenleyemedik. Bu sene de kontrollü bir şekilde etkinlikler yapabilmek için çaba sarf ediyoruz. Sosyal etkinlik yaparak yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. 6 Eylül Kurtuluş etkinliklerini yaptık. Bu kurtuluş etkinliklerimiz kapsamında Barana etkinliğini hayata geçirdik ve bunun gibi farklı etkinliklerimizi gerçekleştirdik.

Yine geçtiğimiz günlerde Hatice Kübra Tongar’la vatandaşlarımızı buluşturarak Altıeylül’ün ilk kültür merkezi olan Hasan Can Kültür Merkezi’nde etkinlik yapmaya gayret ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde de vatandaşlarımıza nefes aldırabilecek, bizim bile bu kadar vatandaşlarımız tarafından talep göreceğini beklemediğimiz Uçurtma Şenliğini yaptık. Bu etkinlikte bini aşkın uçurtma dağıttık ama vatandaşlarımıza yetişmedi, gerçekten yoğun bir talep oldu.

Şunun da farkındayız 1,5-2 yıllık durgunluk süreci gerçekten bizleri bunalttığı gibi vatandaşlarımızı da ciddi manada bunaltmış. Dolayısıyla artık vatandaşlarımız da bir an önce günlük sosyal yaşantısına dönmek istiyor. Biz de yerel yöneticiler olarak bu konuda vatandaşımıza değer verecek, katkı sunacak, şehrimizde yaşayan çocuklarımızın gelişimine katkı sunacak hangi proje varsa o projede yer almaya çalışıyoruz.” 

KİTAP FUARI YARIN AÇILIYOR

Altıeylül Kitap Fuarı’nı bu sene ilk kez gerçekleştireceklerini belirten Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Altıeylül’deki gençlerimizin, çocuklarımızın bakış açısına katkı sunacağına inandığımız güzel bir etkinliği 1-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Balıkesir’de bu sene ilçelerde yoğun bir şekilde kitap fuarları yapıldı. Merkezde biz de Altıeylül olarak bu sürece güzel bir katkı sunmaya çalışacağız. İnşallah bu etkinliği güzel bir şekilde organize edersek bundan sonra da bunun artık bir süreklilik haline gelmesini bekliyoruz. Cuma günü saat 10.30’da Altıeylül Kitap Fuarı’nın açılışını inşallah gerçekleştireceğiz” dedi.

AÇILIŞA AHMET ŞİMŞİRGİL KATILACAK

Altıeylül Kitap Fuarı’nın açılışına Ahmet Şimşirgil’in katılacağını dile getiren Belediye Başkanı Avcı, “Öğleden sonra saat 15.00’de de Kitap Fuarında imza ve söyleşi, akşam saat 20.00’de de Hasan Can Kültür Merkezinde ayrı bir söyleşi gerçekleştirecek. Yaklaşık 52 yazar kitap fuarına katılacak. Bunların içerisinde tabi Kültür Merkezimizde program yapacağımız yazarlarımız olacak.

1 Ekim Cuma günü Ahmet Şimşirgil hocamız, 2 Ekim Cumartesi günü Saniye Bencik Kartal saat 15.00’de imza, saat 18.00’de de Hasan Can Kültür Merkezi’nde söyleşi yapacak.

Yine 2 Ekim’de Beyza Alkoç yazarımız da gelmiş olacak. 3 Ekim’de şiir açısından bizi doyuracağına inandığımız Kahraman Tazeoğlu’nu ağırlayacağız. İnşallah akşam saat 20.00’de de kültür merkezimizde güzel bir şiir söyleşisini hep birlikte dinlemiş olacağız.

Nurullah Genç, Alişan Kapaklıkaya, Sıtkı Arslanhan, Sinan Yağmur, Emre Gür, Miraç Çağrı Aktaş ve İlber Ortaylı Hoca olmak üzere inşallah ilerleyen süreçte kitap fuarımızda ülkemize değer katan, değer verdiğimiz, Balıkesir’e geldiğinde de çocuklarımız ve gençlerimiz açısından bize pozitif enerji ve sinerji oluşturacak yazarlarımızı ağırlamaya çalışacağız.

ASKIDA KİTAP

Tabi bunun yanında yerel yazarlarımızı da inşallah kitap fuarımızda ağırlamaya, onları kitapseverleriyle buluşturmaya çalışacağız. Bunun yanında Askıda Kitap uygulamasını yapacağız. İhtiyacı olan çocuklarımızın alabilmeleri için, kitap alan vatandaşlarımız, kitabı belirlenen noktaya bırakacaklar, oradan da ihtiyacı olan çocuklarımız kitapları alabilecek. Bunun yanında bazı yazarlarımızın kitaplarını okullara dağıttık.

Bazı yazarlarımız Altıeylül sınırlarımız içerisindeki ortaokul ve liseler başta olmak üzere bütün okullarımızdaki öğrencilerimizle buluşturarak her bir ayrı okulumuzda da söyleşiler gerçekleştireceğiz. Biz inşallah bu 10 günlük süreci kitap panayırı olarak düzenlemek istiyoruz. Hani panayır olur, şenlik olur, böyle dolu dolu geçer. Biz de inşallah bu 10 günlük süreci kitap panayırı olarak dolu dolu geçirerek gençlerimizin yetişmesine katkı sunabilmek için var gücümüzle çalışacağız.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Kitap Fuarını Kurtdereli Spor Salonu’nun karşısındaki Atatürk Açık Otoparkında yapıyoruz. Bu konuda bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Büyükşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a da teşekkürü bir borç biliyoruz. Çünkü orada gerçekten normalde kullanılan bir alanı 10 günlük bir süreyle bize tahsis ederek ciddi bir kolaylık sağladılar. Bunun yanında okullardan öğrencilerimizi almak için de otobüs desteğini de Büyükşehir Belediyemiz verecek” dedi. Mahmut ACARÖZ | Haberci

Editör: Haber Merkezi