DERNEK merkezinde basın toplantısı düzenleyen ve dernekle, projeyle, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Fair Play ödülleriyle ilgili bilgiler veren Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek, “ 87 öğrencimiz Çanakkale Savaşı’nda cepheye gitmiş, bir daha geri dönememişler ve lisemiz iki yıl boyunca mezun verememiştir. Kınalı Kuzular projemiz, rahmetli başkanımız Abdi Kahyaoğlu tarafından ilk kez 2015 yılında projelendirilmiştir.

Söz konusu çalışmamız, her 18 Mart tarihinde Çanakkale’ye giden kınalı kuzularımızın okuldan davul zurna eşliğinde Zağnos Paşa Camiine yürüyüşü, orada anneleri tarafından ellerine kına yakılmasını, ardından milli oyunlar eşliğinde tren garından uğurlamayı kapsamaktadır.
Türkiye Olimpiyat Komitesi, bu yıl yaptığı değerlendirme ile, ‘Kınalı Kuzular’ projemizi ödüle layık görmüş ve Balıkesir Liseliler Derneğimizi, 2019 Toplumsal Fair Play Ödülü ile ödüllendirmiştir. ” dedi.

ÖDÜL DERNEĞE ULAŞTI

Bu yıl pandemi nedeniyle tören yapılmadığını ve ödüllerin Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından kendilerine ulaştırıldığını belirten Balıbek sözlerini şöyle sürdürdü:


“Balıkesir Liseliler Derneği olarak bu ödülü almamıza vesile olan rahmetli başkanımız Abdi Kahyaoğlu başta olmak üzere Kınalı Kuzular Projemize maddi ve manevi her türlü emek sarf eden ve gönül veren saygıdeğer büyüklerimize teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliyoruz. Derneğimizin en önemli görevi, bize örnek olan büyüklerimizin yolunda yürüyerek Balıkesir’imizin ve lisemizin daha büyük başarılara imza atmasına katkı sunmak, gençlerimizin eğitim yoluna ışık tutmaktır.”


Balıkesir Liseliler Derneği’nin kazandığı bu ödülle gururlandıklarını belirten Balıbek, çok daha büyük başarıları liseye kazandırmak için çalışacaklarını vurguladı.
Esin Balıbek, Abdi Kahyaoğlu’nun ölümü sonrası 9 Kasım 2020’de Balıkesir Liseliler Derneği başkanlığına seçilmişti.  

Editör: Haber Merkezi