BALIKESİR Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) kuruluşunun 12'nci yılını Okuma Yurdu'ndaki sade bir etkinlikle kutladı.

Başkan Gülçin Savaşaneril Yurdakul, kuruluşundan bu yana ilimizde birçok kültür sanat etkinliğine imza atan BAYŞAD'ın 12.yıl gururunu Balıkesir halkıyla paylaştıklarını söyledi.

Rahatsızlığı nedeniyle 12.yıl etkinliğine katılamayan kurucu başkan Mustafa Kuvancı başta olmak üzere kurucu üyelerle önceki dönem başkanları İrfan Ünsal ve Ayşenur Kaya Aydoğan’a şükran beratı vererek teşekkür eden Yurdakul, "Bugün bizi yalnız bırakmayan şehrimizin değerli STK Başkanlarımıza, edebiyat sever gönül dostlarımıza, sevgili üyelerimize, gönüllü gençlerimize, Okuma Yurdu’nda gönüllü olarak mihmandar olan büyüğümüz Armağan Ünal’a, sazıyla sözüyle güne renk katan üyemiz Sezai Kaya’ya, bu buluşmada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi,

AYBÜKE'YE ŞİİRLER

Etkinlikte, BAYŞAD kurucuları arasında yer alan şair-yazar Yusuf Akgül de, şehit öğretmen Aybüke Yalçın anısına "Aybüke'ye şiirler" adıyla yayımladığı kitabını imzaladı.

BAYŞAD yayınlarına eklenen "Aybüke'ye şiirler"  kitabında yurdun dört bir tarafındaki şairlerin Aybüke öğretmen için kaleme aldıkları her biri diğerinden anlamlı şiirler bulunuyor. 

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, Tarih Araştırmacısı Aydın Ayhan, Kültür Turizm eski Müdürü Alparslan Ayral da BAYŞAD etkinliğine katılarak 12. yıl gururuma ortak oldu.

Bu arada şair bestekar Sezai Kaya, sazıyla sözüyle mini konser verirken, dernek üyeleri şarkı ve türkülere eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi