Balıkesir’in usta fotoğrafçısı ve karikatür sanatçısı Ahmet Esmer bu hafta iki mutluluğu bir arada yaşadı. Esmer bir hafta içinde hem ödül kazandı, hem sergi açtı..

Fotoğraflarında mizahı ve gülmeceyi öne çıkardığı için “Gülen Objektif” olarak tanınan Ahmet Esmer önce Anadolu Karikatürcüler Derneğinin 2012 Karikatür Hizmet Ödülü’nü kazandı. Esmer, 24 Şubat’ta Bursa Konak Kültürevi’nde düzenlenen törenle ödülünü aldı. Ahmet Esmer’in yarım asırdır karikatürde fotoğrafı kolaj malzemesi olarak başarıyla kullanması ve karikatürü gençlere sevdirmesi nedeniyle bu ödülün verildiği açıklandı.
Bu törende Esmer’le birlikte Cumhuriyet gazetesi karikatüristlerinden Kamil Masaracı da ödüllendirildi. Esmer ve Masaracı’nın ödülünü Nilüfer’in CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sundu. Ödül töreninin ardından iki sanatçının çalışmalarının yer aldığı bir sergi açıldı.
50 YILLIK ÇALISMALARINI SERGİLEDİ
Ahmet Esmer 27 Şubat’ta ise Balıkesir Yaylada Alışveriş Merkezi’nde “sanat yaşamımdan bir kesit” adlı sergisini açtı. Esmer’in Balıkesir başta olmak çeşitli yörelerde çektiği 50 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışını Belediye Başkanı İsmail Ok yaptı. Açılışta kırmızı kurdela yerine 36 pozluk bir film şeridi kesildi.
50 yıldan bu yana profesyonel olarak fotoğraf ve sanatın içinde olduğunu söyleyen 78 yaşındaki sanatçı, “Fotoğrafçı kendi zaman dilimi içinde çevresini, tarihini, kültürünü, insanını fotoğraflar, belgeler. Fotoğraf bir belgedir, çünkü fotoğraf yalan söylemez. Fotoğrafın bir de sanatsal yönü vardır. Sizleri düşündürür, güldürür, işte ben bu nostaljik sergide 40 yıl önce çektiğim sinema ve tiyatromuzun tanınmış ustalarımızın portre fotoğraflarını, mizahi fotoğraflarımı ve karikatürlerimi sanatseverlerle paylaşmak istedim” diye konuştu. Esmer’in sergisi bir hafta açık kalacak. * COŞKUN YAMAN
Editör: Haber Merkezi