Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Hediye Karavanı Kardeş Ülke Azerbaycan’da” projesi kapsamında; Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) ile iş birliği içerisinde Azerbaycanlı çocuklara hediyeler gönderiyor. Karabağ-Ermenistan Savaşı’nda şehit ve gazi olan aile bireylerinin çocuklarına moral ve destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Etkinlikler Şube Müdürlüğü önünden kalkan Hediye Karavanı; Balıkesir’den, Ankara’ya yola çıktı.

Azerbaycan’da, Dünya Çocuk Günü olarak kutlanan 1 Haziran’da Tovuz şehrinde olacak Hediye Karavanı ile Azeri çocuklara Türkiye’den ve Balıkesir’den bir selam gidecek. Hediyeler, Tovuz’da gerçekleştirilecek törenle, çocukların evlerine yola çıkacak.

40 BİN HEDİYE YOLDA

Türk Milleti’nin içerisinde güzellikler barındıran, her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olan bir millet olduğunu söyleyen Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu “Federasyon olarak Dışişleri Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ile bir fikir birliği yaptık. Pandemi dönemi öncesinde Oyun Karavanı olarak yaptığımız projeyi, Hediye Karavanı olarak değiştirdik. TIR’ımızda Azerbaycanlı ailelerimize ve çocuklarımıza ileteceğimiz 40 bine yakın hediye var.” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünden, Azerbaycan’a uğurlanacak olan Hediye Karavanı’nda emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu güzel projenin hayata geçmesine katkı sunan herkese teşekkürlerini ileten İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ülkemizdeki bütün çocuklar gibi hem Azerbaycan’daki hem de tüm dünyadaki çocukların gülmesi ve mutlu bir hayat sürmesi temennisinde bulundu. 

İKİ DEVLET, TEK MİLLET

Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet tek millet olduğunu söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan “Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’den, kardeş ülke Azerbaycan’a uğurlayacağımız Hediye Karavanı ile Karabağ-Ermenistan Savaşı’nda şehit ve gazi olan aile bireylerinin çocuklarına özel hazırlanan geleneksel oyunlarımızı, tekstil ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyelerini gönderiyoruz. Türkiye, kardeş kelimesinin en güzel şekliyle vücut bulduğu can Azerbaycan’ın yanındadır ve hiçbir şekilde yapılanlara kayıtsız kalamaz.” dedi.

BİR SELAM HER ŞEYİN ÖTESİNDE

Büyükşehir olarak güzel ve anlamlı bu projenin paydaşı olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan “Hediyelerimiz işgalden yeni kurtulan topraklara gidiyor. Orada şehit ve gazilerimizin çocuklarıyla buluşacaklar. Oraya Türkiye’den, Balıkesir’den bir selam gitmesi her şeyin çok çok ötesinde. Başkanımız Yücel Yılmaz ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde 3. yılımıza girdik, gayretle koşturmaya devam ediyoruz. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin koşmaya devam ediyoruz. Sınava çıkarken heybemiz dolu çıkacağız.” açıklamasında bulundu.

Program; Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu’nun Geleneksel Türk Çocuk Oyunlarından seksek oynaması ve Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan’ın parmak maçı yapmasının ardından TIR’ın Ankara’ya doğru yola çıkmasıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi